söndag 29 januari 2012

Ett paket fyllt av vår

Det är alltid roligt att få paket, men mitt senaste paket från Panduro fyllt av Tilda-produkter slår de flesta. Glad är vad man blir! Tyvärr fick jag inte allt jag hade beställt denna gång, men jag är ändå mer än nöjd med materialet och tror väl att det blir en hel del pyssel under våren.
Det viktigaste är givetvis häftet av Tone Finnanger med Tildas våridéer.
Jag gillar alla dessa symaskiner och syrelaterade små glada ting man kan göra. Bilderna ovan är fotograferade av två sidor i det nyutkomna häftet.
Oj vilken skön helg det här har varit då jag har haft förstånd att hållas hemma. Man behöver sådana helger mellan varven när arbetsveckorna är intensiva. Jag har hunnit planera och jag har stickat och pysslat en hel del vid sidan om nödvändigt hushållsarbete. Nöjd så!
Utomhus lär vi nog få pulsa runt i kölden ett bra tag ännu medan det eldas för fullt i spisen inomhus. En vårbetonad bukett och ett vårfyllt paket hjälper ändå till sprida litet vårkänsla hos mig. Må så väl i din vrå av världen!

fredag 27 januari 2012

Från mjukvara till hårdvara

Livet innehåller mångahanda. Förra inlägget fokuserade på mjukvara och detta på hårdvara. I vår familj gillar vi "Äppel"-produkter och till de bärbara är "BookBook"- fodralen ett måste för mig.
Det mellersta fodralets innehåll skrev jag om för ett år sedan. Det understa med fint innehåll kommer den förstfödde att få inom en månad när han har nått sitt mål. Det översta...
... det blev mitt rätt så nyligen ;o) En gåva av min man.
Ja, det innehåller en iPad. Jag trodde inte att den skulle vara så bra och så praktisk, men nu begriper jag inte hur jag har klarat mig utan denna...
 
De två böckerna jag har gjort om Lyckoslanten finns nu under appen iBooks. Så klart kommer den andra "riktiga" boken med alla fyrahundra sidorna så småningom, men visst kan det vara kul med dylika prylar när man är litet "nörd". Jag satt med mina kära föräldrar i går och "bläddrade" i "böckerna" :o)
Nu blev det fredag igen! Vi ska äta Kål-tacos som en son tipsade om. Jag önskar dig en riktig skön början på helgen!
It is not what we give, but what we share,
for the gift without the giver is bare.
- James Russell Lowell

onsdag 25 januari 2012

Textila inredningsdetaljer

Det är knappast någon hemlighet att jag älskar textilier i inredningen.
Jag hänger ofta upp klädesplagg på dörrar och min absoluta favorit är stegen med alla scarfarna i hallen.
Senaste helg hade jag möjlighet att besöka H&M Home och fick bl.a. med mig löpare, kökshandduk och tygpåse (på första bilden).
Så har vi detta med mormorskuddar... De blir allt fler.
Hoppas att alla har det bra där ute! Här är kallt! Jag fick ta del av en fin föreläsning om föräldraskap i kväll. Kärlek och konsekvens är det recept som alltjämt håller!

tisdag 24 januari 2012

Pion i januari

Pioner och blommigt porslin gillar jag. Därför var det inte så konstigt att jag och mitt sällskap såg mitt namn skrivet på detta när vi vandrade där på Stockmann och inredningsavdelningen i helgen.
Så porslinet från Royal Botanic Gardens fick följa med hem.
Vem kan motstå en gåvoask med den vackraste blomman...
Ha en bra dag!

söndag 22 januari 2012

En helg med fart

Den här helgen har det varit fart på i huvudstaden!  Vi har hunnit med massor och under lördagsdygnet blev det tjugo timmar vakentid. Vi har tillbringat värdefull tid med våra sex unga vuxna (som inte har en enda muskel i vila) och vi har försökt hålla god takt. På bilden ovan hack i häl med yngre tvillingsonen och hans flickvän. ;o)
Vi har verkligen njutit av allehanda denna helg: frukost, lunch, fika, examensmiddag och andra pärlor  i huvudstaden som vi föräldrar fick äran att dela med de yngre. Tack!
Nu har vi kommit tillbaka till verkligheten. I min fotomapp finns mest privata foton. Men i gengäld kan vi ju se premiäravsnittet av Så ska det låta i kväll som helgens festföremål (äldre tvillingsonen) har klippt. Vi syns snart som vanligt! Tack för glada kommentarer och inspiration!

fredag 20 januari 2012

När snön yr

Vi har haft yrväder här och det är inte mitt favoritväder. Den lilla stickning jag höll på med i veckan är "uppstickare" eller benmuddar och varma är de! Det var inte meningen att vänstra benet skulle synas eftersom jag inte hade snofsat till den sidan ;o) Så vitt jag vet visar hur man gör från början till slut och det hittar du här.
Jag har stickat med Sju bröder på stickor 4. Jag hade inte tillräckligt med garn hemma och gjorde en egen variant med endast två mönsteromtagningar. Man borde inte heller se på mästerkockarna samtidigt... Så det där gör vi om en annan gång! Nu ska vi först ha fredag och sedan hoppas jag att snön inte yr och ställer till det för flygtrafiken. Mycket tidigt i morgon flyger jag med mannen och äldsta sonen med plåtfågeln Finnair till de andra sönerna och alla brudarna. Vi har en del att fira! Trevlig helg!

onsdag 18 januari 2012

Ombyte förnöjer

Det har varit ett innerligt flängande hit och dit på sistone och inga möjligheter har getts att slå sig ner för pysselstunder. Nu känns det som om terminen börjar vara i gång och man kan tänka på annat mellan varven. I går kväll försökte jag mig på en stickning och visst - ombyte förnöjer.
Jag har kommit till sidan 352 i min andra bok om Lyckoslanten. Jag sätter litet mera tid på layouten i denna och det blir dessutom långa pauser mellan de stunder som bjuds för det pysslet.
Vi reser bort i helgen och i går gjorde jag min medborgerliga plikt och förhandsröstade i presidentvalet. Vi får välan se vem som tar över efter Tarja. Ha en bra dag!

söndag 15 januari 2012

Relax - enjoy - get inspired...

... och andra trevliga ord finns skrivna på retroradion designad av Ylva Skarp hos Clas O. Jag kunde inte motstå en sådan även om jag köpte en blommig radio i somras. Här finns flera rum och jag får in den kanal jag lyssnar mest på och jag gillar den här kalligrafin - mycket. Därför!
Tidigare har jag en hel del Ylva Skarp-produkter, bl.a poesiträd och skulle denna skrift säljas som font skulle jag stå först i kö.
Julen är äntligen bortstädad och idag firas tulpanens dag. Buketten köpte jag åt värdinnan som bjöd oss på god trerätters middag i går. Du har väl märkt att det är en timme ljusare nu och solen kravlar sig högre upp för varje dag. Vilken underbar tid vi lever i!

fredag 13 januari 2012

Tjugondag Knut

Gomorron i alla husen! Här väntar kaffemuggen på snabbt sällskap denna fredagen den trettonde när julen ska dansas ut.
I går kväll kom jag på att det inte alls har fotograferats ute under julen så jag gjorde en snabb runda. Men alla ljusslingorna märks knappt eftersom det är närapå ljust som på dagen i den sena kvällen.
Ja så här ljust är det nattetid med växthus i närheten. Kanske vi hinner städa bort allt annat extra ljus i helgen. Ha en fin Tjugondag Knut och var rädd om dig!

tisdag 10 januari 2012

Årets färg

Nu känns det nästan som om man är litet up to date när det gäller inredning - åtminstone färgmässigt... ;o)  Pantone har valt årets färg Tangerine Tango, en orange-röd kulör, "sofistikerad och dramatisk och som ger energi". Jag fotograferar inte kära hörnsoffan i allrummet alldeles för ofta. Inte hälsosamt för färgkänsliga. ;o)
En läsare frågade mig om vi bara har vitt hos oss. Sannerligen inte! Du har väl sett tapeten i mitt arbetsrum? ;o) Sköna kökssoffan är en mera dämpad färgklick i inredningen och den passar kanske inte in i årets färgskala. Den går mer mot gammelrosa med stänk av rost, men den får ändå vara med på ett hörn. Jag ska göra den färgen mera rättvisa en annan gång.
Däremot får inte årets färg inträde i sovrummet (bild från Pinterest) när det står i tur för en make over. Måtta med allt! Ha en finfin dag!