onsdag 24 oktober 2012

Nordiskt ljus


 Visst har det blivit mörkt om eftermiddagarna och svårare att fotografera nu? Bilderna jag visar här är en salig blandning, hämtade ur mappen för instagram. Tänkte visa litet av "det nordiska ljuset" - vilka ljussättningarna var på hotellet där vi tillbringade helgen. Här är ljusspelet som fanns på väggen i vårt hotellrum och om du klickar här kan du se hur andra rum är belysta. Även om vi söker en ny lampa till sovrummet och det där är enkelt att fixa till, så tror jag det får räcka med rosorna på tapeten ;o)


Bilden ovan tog jag i Alvik när det regnade. Tänk hur annorlunda det hade sett ut med sol! De som har designat Nordic Light Hotel har hämtat inspiration från norrskenet, de mörka vintrarna, midnattssolen, de långa gryningarna och solnedgångarna som skapar otaliga nyanser av strålande färger


 Lamporna som finns i en del av hotellets Light Kitchen såg jag även på Arlanda.


Inredningen i designhotellet är modern med möbler av Moroso.


 "Ljuset kan upplevas så fort du kliver in på Nordic Light Hotel. Upplev den föränderliga atmosfären skapad av hundratals ljuskällor som varierar i färg och intensitet. Säsongernas skiftningar reflekteras med automatik i din omgivning genom ett omsorgsfullt designat samspel av artificiellt och naturligt ljus."


Här visas design i olika former och just nu finns en intressant modeutställning i anslutning till restaurangen. Ja, det var litet om det hotellet och det speciella nordiska ljuset.


Ovan molnen lyser alltid solen någonstans.

4 kommentarer:

 1. Intressant hotell det där ,ett sådant kunde ju finnas här i vårt världsarv också, kram nette

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt !
  Tack för tipset, det hotellet har jag aldrig hört talas om ... sparas direkt i "bra å ha" :-)
  Även om man ofta hävdar att hotellet spelar ingen roll ,där sover man bara så betyder det mer och mer för upplevelsen. Eller så beror det på åldern kanske ?!
  Ha en fortsatt fin v

  Kram Bittan

  SvaraRadera
 3. Ovan molnen skulle jag gärna sitta på väg till varmare breddgrader. Tyvärr är det nog bara att slå sig till ro i mörkret och fixa till lite belysningar här och det för trivselns skull.

  SvaraRadera
 4. Härligt att få dela lite av ditt ljus Ann-is.♥

  Kram på dig

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.