torsdag 18 oktober 2012

Höstlov


Höstlovet är här! Dagarna for iväg och i går blev det ett roligt avslut på den korta skolveckan och litet feststämning inför höstlovet när eleverna bjöd alla i skolan på "vernissage". Vi hade tre olika uppträdanden eller bjudningar och jag behövde endast se glad ut och spela litet piano. Sedan när det lediga är här får man ju knappt något uträttat. Jo, jag har besökt frissan idag och hon klippte upp håret och dessutom fick jag med mig inlagd squash och svartvinbärssylt ;o) Jag bjöd mig själv på ett mellanmål just, mest för att jag ville fotografera litet för inläggets skull (hihi). God sylt annars!


 När man har fem dagar ledigt vill man ju gärna röra på sig. Vi brukar ta någon längre tur på höstlovet, i fjol t.ex. var vi till Provence.


Man borde inte känna att man måste åka någonstans eller göra en massa som kostar pengar när det är lov. Bara att vistas ute och ta en skogspromenad, läsa en bok, se en film och umgås med familjen är mer än mycket värt. Sådant man blir glad in i själen av!


Den här bilden är tagen på höstlovet för tre år sedan och även om jag ska ut och flyga nu bär det inte alls iväg till Medelhavet. Nej, det här höstlovet ser vi fram emot att få träffa yngre tvillingsonen och hans sambo samt vänner i den svenska huvudstaden. Kanske vi syns därifrån!

9 kommentarer:

 1. Hej ! Är nu i Vasa men åker nog nedåt till Sibbo nu ikväll.. Reasan upp var nog den snabbaste jag kört ,lite under 4,5 tim. Njöt av att köra i lung o ro.. Harde en ny finess på bilen som visar vilken hastighet det är som är pågång och det framme i instrumentpanelen.. Dessutom körde jag med krisen på och bilen bromsade då det var en bil framför.. Kan bara inte fatta att det kommer mer och mer rackerier i bilarna. Snart är det väl bara att ställa in och så kör den iväg.. Men nu då vi åker ned har jag dottern med..
  Skulle vara skoj att ses men tiden är alltid lika knapp då jag kommer upp...
  Nog skall det väl lyckas nångång...
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 2. Av dukningen att döma ser du ut att njuta för fullt av lovet redan. Vi passade på att ta en skogspromenad idag då regnet lyste med sin frånvaro och det var väldigt skönt. Önskar dig ett riktigt avkopplande höstlov! Kram!

  SvaraRadera
 3. Det var en häftig bild på bryggan,
  vågorna ser rejäla ut. Härligt med
  höslov.
  Ha så roligt i Stockholm
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt med höstlov för att orka med kommande mörka nov! Det där med att göra en resa och byta lite andra vyer gör säkert gott.
  Med tanke på vernissage fick mig att le lite grann, för det var just precis vad vårt barnbarn hade då vi tillsammans hade målat lite grann med "tjockfärg" (acryl) som hon kallade det :)
  och ville förevisa sina nyskapade alster som en riktig konstnär gör = guldstund! Hoppas det blev ngt att minnas från hennes första höstlov!
  Ha ett skönt höstlov! /Bea

  SvaraRadera
 5. Underbar bild det den där sista ,ha det så bra på höstlovet ,kram Nette

  SvaraRadera
 6. Du har så rätt, de dyraste resorna är inte alltid de bästa, utan gemenskapen är ju det allra viktigaste! Själv hade jag bara ledigt idag, men vi var hela familjen till Touhutalo och hade en rolig dag!
  Så fin den sista bilden är, skulle passa som tavla, och arrangemanget med syltsmörgåsen var också så fint!

  Ha det så bra på resan!!!

  SvaraRadera
 7. Ha ett riktigt skönt höstlov och en trevlig helg i Sthlm!

  SvaraRadera
 8. Höstlov .redan här dröjer det ett tag till
  Ha en riktigt skön tripp till Stockholm

  SvaraRadera
 9. Härligt att höra att du njuter av ett välförtjänt höstlov Ann-Lis (här får vi vänta ytterligare en vecka) och det på allra bästa Ann-Lis-vis som alltid.

  Ha fantastiska dagar i Stockholm och njut av lediga dagar.♥

  Kram Lotta

  Ps. Underbara bilder som alltid. :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!