måndag 15 oktober 2012

Det handlar om löv


 Mitt i oktober och mörkret smyger sig på allt tidigare. Jag satt och jobbade i uterummet här tidigare i kväll och tack vare en aning sol på dagen fick jag njuta av skenet från solcellslamporna en stund.


Jag grävde fram "löven" som jag köpte från PartyLite för flera år sedan. Jag fann också en undan-bort-glömd-gömd  kasse med teljus. Nu behövs de verkligen.


 Mitt liv handlar mycket om löv just nu. Vi ställer till med vernissage i min klass innan höstlovet och vi pressar, limmar, målar, klipper, skriver och sjunger om löv.

Om hösten när vinden blåser, kan inte löven bli kvar.
Då måste de ut och flyga. De hoppar och virvlar och far.
~Britt G. Hallqvist


Däremellan promenerar jag bland löv.
Löv på dig!


11 kommentarer:

 1. Hihi, löv på dig med! Fin lövlykta på ditt piano!

  Ha det bra bland alla löv!

  SvaraRadera
 2. Ja det är mycket löv som virvlar omkring nu.
  Fin dikt av Britt G Hallqvist.
  Alla ljus hjälper till att sprida värme och trevnad.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad söta de där änglarna är. Och lövstakarna var riktigt läckra. Jaså, ni kallar också de ljusen för teljus. Mycket finare ord än vårat värmeljus!!
  Ha det så gott bland löven.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 4. Vilka söta lövljusstakar! Ja, det är mycket löv just nu. Löv is in the air, liksom!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Det låter härligt med kreativitet hos dina små elever. Mina stora är inte alltid lika kreativa men visst glimtar det till stundtals:)
  Ha det gott!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Ja nog är det vackert med alla löv, och mysigt att tända ljus i mörkret. Jag kör förbi strandpromenaden nästan varje dag och tänker att jag borde stanna och ta en promenad. Men så åker jag hem i alla fall. Stranden var det allra bästa med att bo bredvid fängelset, då för några år sen.
  En yvig pionbukett, det skulle verkligen passa bra åt dig!

  SvaraRadera
 7. Fina bilder på dig bland höstlöven i förra inlägget. Men hördu, är det inte tur att vi slipper kratta alla de där löven som ligger på marken där du traskar? ;)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Ja det handlar mycket om löv den här tiden på året :)Nu har de flesta brett ut sig över marken också.
  Ljus av alla de slag används flitigt varje dag.

  SvaraRadera
 10. Så fina löv och vackra änglar som lyser upp hemma hos er Ann-Lis. Låter härligt med ett liv fullt med löv just nu. :) Jag kan inte låta bli att le åt alla dessa fantastikt färgglada löv som täcker marken just nu. Det spritter till i hela kroppen och nog ser jag hur människor skuttar fram liteextra där bland lövhögarna. Det är som de där löven ta fram det lilla barnet inom oss. Det som ser lek överallt. Härligt att se. :)

  Tack för din omtanke och värme hos mig i helgen som gick kära vän. Det var inte väder och vind som ställde till det för oss, det var en brand. Fler brandbilar, ambulanser och polisbilar än vad fingrarna räckte till att räkna. Timmar med eld, rök och förstörelse. Men vi mår bra allihop, inga personskador och vårt boningshus klarade sig tack och lov undan elden. Bara materiella skador men dock ett hårt slag för vårt företag och vår ekonomi. Men vi är starka och kämpar. Vi kommer igen. Med hårt arbete och en framtidstro så kämpar vi vidare. Din stora öppna famn värmer så gott. Tack för att du finns kära bloggsyster.♥

  Ha en fotsatt fin vecka och dansa runt där bland alla vackra löv och känn livet i dig.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Vackra höstbilder. Men jag blev ännu lyckligare att se boken med höstvisan. Jag kan vers ett men inte resten undrar om du kan hjälpa mig med dessa. Det skulle vara så roligt att kunna sjunga och leka den tillsammans med mina barnbarn.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.