torsdag 28 juni 2012

Var dag - en fest


Nu var semestern slut för denna period och sommarlovet tog vid för min del. Stor skillnad om du frågar mig. Jag tycker att man oberoende av om man jobbar eller inte ska göra var dag till en fest - det behövs ju så litet. Jag gav mig själv och givetvis den jobbande mannen en inbjudan till middag i uterummet, som alltid när vi är hemma.


Idag bjöds det på laxsoppa. Jag råkade hamna framför tv:n i går och där figurerade Ernst. Det tog en god stund innan jag förstod att detta var en repris från -08 och att jag hade sett avsnittet tidigare ;o) Hur som haver tillagade han laxsoppa med saffran. Det har jag också gjort vid ett antal tillfällen. Nu hade jag ingen grädde eller turkisk yoghurt, som jag brukar ha, och det feta fick ersättas med kokosolja. Så gott! Jag gör alltid laxsoppa med batat, broccoli, purjölök, lök och andra grönsaker som råkar finnas i skåpen.


Tidigare idag tog jag en tur till Cornelia och njöt av en paj till lunch där i den vackra trädgården (fotade med iPad). Är inte det fest så säg! Dessutom orkade jag fixa alla ärenden efteråt.


De senaste dagarna har jag roat mig med att vika klänningar i origami. Har man inte origamipapper som faller en i smaken kan man limma det tunnaste mönsterlagret av en servett på kopieringspapper. Så roligt det där är! Jag såg idén här och här kan du se hur man gör.


Nu har jag dragit en vinnare av musmattan och lotten föll på
 Agneta! Grattis!
Jag hittade en mailadress i din profil, så jag tar kontakt den vägen.
Tack alla ni som visade intresse!
Jag gillar att ha sådana här små och spontana utlottningar,
som förhoppningsvis kan glädja någon annan!


12 kommentarer:

  1. Men vilka fina klänningar du gjort o allt i en handvändning ,tittade på videon det där måste jag prova men där var många kul saker ,tack för tipset,Nette

    SvaraRadera
  2. Kikar in hos dig för första gången, vilken JÄTTEFIN blogg du har, hit kikar jag gärna in igen. Klänningarna var ju bara så söta och dom små orientaliska mattorna, superfina verkligen. Ha en bra kväll.

    Kram Kina

    SvaraRadera
  3. Oj, här var det ngt för både gommen och ögat! Klänningarna var så fina och dom måste jag pröva på :)
    Ha det gott / /bea

    SvaraRadera
  4. Klänningarna är bara så söta... Dem måste jag nog pröva på.. Fiffigt att limma servett på papper, det vill jag försöka... Ja nog är det härligt att få var dag till fest !
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  5. Jamen, det där måste jag absolut ta och pröva !

    SvaraRadera
  6. Men du vlka härliga klänningar du vikt till! Så fina!
    Härlig blogg!
    Anna

    SvaraRadera
  7. Alltid roligt att kika in hos dig, för här finns alltid fint att vila ögonen på. Vad fina bilder du tar med din iPad... Måste nog testa min utomhus också.
    Kram och ha en skön helg!

    SvaraRadera
  8. Javisst är det viktigt att försöka komma ihåg att göra var dag till en fest! de där origamiklänningarna har jag också kikat på! :) Håller förresten med dig...stor skillnad på sommarlov och semester!

    SvaraRadera
  9. Så mycket fint man alltid hittar här på sidan! Tack för tipset!

    Kram

    SvaraRadera
  10. Man ska absolut göra var dag till en liten fest. Det försöker jag också tänka på.
    Laxsoppa är alltid gott och en pajbit då och då är heller aldrig fel.
    Vilka söta klänningar du gör, du är verkligen pysslig av dig:))
    Jag önskar dig en fin helg!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  11. Åhhh, jag blir alldels bubblig och glad av att läsa ditt inlägg vännen. Du är bra på det där med att njuta och sätta guldkant på vardagen. En riktig livsnjutare! Härligt! :)

    Ta hand om dig du fina!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  12. Yes nu har jag också lärt mig att vika de underbara klänningarna, det gick åt två papper, men sen satt de ! Gjorde ett fint 60-års kort genast ! Härligt vikningstips, så tack för det ! Ha de gott !
    Hälsar
    Carina

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.