söndag 25 mars 2012

Sommartid och våffeldag

 

Den första dagen med sommartid må vara en timme kortare, men kvällen har bjudit på sol och ljus och det gillar jag! Vi hade våffelkalas våffeldagen till ära vid lunchtid. Jag gjorde min vana trogen äggvåfflor.


Till "förrätt" bjöds det på våfflor med siklöjsrom och purjolök. Det skulle ha varit önskvärt att ha rödlök och creme fraiche hemma, men nu var så inte fallet. Till "efterrätt" bjöds det på våfflor med hjortron och grädde. ;o)


De få gånger vi har våfflor på menyn brukar vi grädda och äta dem på terrassen (mest sommartid). Nu njöt jag i stället av en kaffetår i äldsta sonens sällskap där i eftermiddagssolen. Värdefull tid som jag prioriterar och dessutom har förberedande av jobb och påsk slukat hela min helg. En del av det där får jag dokumentera här med tiden. Syns snart!
Ha en fin början på veckan! 

12 kommentarer:

  1. Ser gott ut med våfflor men här blev det en sen morgon av förekommen anledning,Så har det varit flygande fläng mellan svanställen idag också .Så inga våfflor har ,ha en bra vecka ,Nette

    SvaraRadera
  2. Ojoj, jag hinner inte kommentera på alla fina inlägg!
    Så härliga bilder du har visat senaste veckan!
    Körsbärskvistar borde jag också ta in, vi har ju ändå träd på gården och blommorna är ju så otroligt söta.

    Ha en fin ny jobbvecka! kram!

    SvaraRadera
  3. Härligt och mumsigt!!
    Ha en fin start på veckan du med, kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder
    Du ser ut att ha haft en skön dag

    SvaraRadera
  5. Nu blir jag riktigt snål på våfflor...men tyvärr är det så sent. Dags att krypa till kojs.
    Hoppas du får en riktigt fin vecka! kram Maj-Gun!

    SvaraRadera
  6. Slurps va gott det ser ut! Har aldrig smakat på våfflor med salt ovanpå, men säkert gott det med!
    En bra ny vecka till dig!

    SvaraRadera
  7. Mmm, vad det ser gott ut! Så härligt att man kan börja sitta ute också. Maten brukar alltid vara extra god när man får avnjuta den utomhus.

    Måste kommentera inlägget om ditt arbetsrum också. Det är så ljuvligt! Det ser precis ut som ditt rum :-)

    Ha det gott! Kram

    SvaraRadera
  8. mmm, våfflorna ser smarriga ut. på sommaren när vi har färsk spenat i landet, brukar jag hacka den och blanda i våffelsmeten. då känns de genast litet hälsosammare. ;)
    kram

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig meny och jag hade gärna kommit och ätit med sikrom på! Dom andra också. Här blev det inga, det kom liksom bort, vissa saker gör ju det ibland, men det kommer ju fler dagar.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  10. Mmm... det ser så läckert ut och visst är det lite vår-sommar-känsla med våfflor i alla former.
    Själv har vi hunnit sitta på altanen i vårsolen och söka fram muurikkapannan och njuta av livets goda :)
    Ha en fin vecka / Bea

    SvaraRadera
  11. Mmmmm jag har inte ätit salta våfflor men det är väl i stort sett samma som blinier?? Ser gott ut i alla fall! ha en finfinvecka både på jobbet och hemma! :)

    SvaraRadera
  12. Våfflor är mums! Det får jag ta och göra någon kväll i veckan... jag har aldrig prövat att ha som salttugg men jag kan tänka mig att det är minst lika gott!

    Kram Gugi

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!