onsdag 8 februari 2012

Svartpeppar och sån't

I går hade vi härlig sol och när jag kom hem vid halvfyratiden kändes det riktigt behagligt i uterummet. Vi har golvvärme där men det räcker inte till när det är tjugo minus. Det behövs inte många minuter infravärme och värme från levande ljus innan det är varmt. Nåja, jag fick lust att piffa litet där.
Undrar om man skulle köpa en kudde där det står "Svartpeppar" på svenska? Ett recept på svartpeppar på franska tycks gå bra i alla fall (från H&M). Jag saknar mina Mårbackor som vilar uppe på loftet. En sex år gammal orkidé, ett olivträd och murgröna har inte frusit i alla fall under den vecka vi har undvikit att vistas här.
 
Middagen (batatgratäng med broccoli, malet kött, Keso, grädde och parmesan) innehöll en del svartpeppar (på tal om det) och det var kväll innan dörrarna stängdes ditut igen. Ha det bra mitt i veckan!

16 kommentarer:

  1. Härligt! Jag har också franska versionen av svartpeppar på en kudde. Men på svenska skulle det nog inte gå hem hos mig heller! ;)

    Ha en fin dag!

    Linda

    SvaraRadera
  2. Underbart uterum!
    Såå jättefint!
    Ja du, det är många texter på franska som man har lite här och var som inte alls vore roligt på svenska! Konstigt fenomen det där...

    Ha en skön onsdag
    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  3. Hihi, jo det är lite lustigt det där att all text är vacker på ett annat språk :)
    Förstår det är svalt därute nu, men det kommer nog inte dröja länge innan solstrålarna är så starka att dom värmer upp rummet igen!

    Må så gott!

    SvaraRadera
  4. jag har tänkt på precis samma sak, mamma har två kuddar med texten havssalt. skulle nog inte funka lika bra på vårt modersmål, inte. ;)
    kram

    SvaraRadera
  5. Vi får trycka svartpeppar på nordiska säckar och skicka söderöver, det kanske blir succé. Snygga är dom i alla fall och det ser så mysigt ut med snön utanför!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Ert ute rum är så inbjudande ävenom det är vinter... Skönt är det att det har blivit så pass ljust på eftermiddagen att man hinner hem innan det är helt mörkt.
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  7. Vilken fin blogg du har och ett otroligt vackert uterum, det känns så harmoniskt och avslappnande. =)

    SvaraRadera
  8. Hejsan!
    Ja, vi har också haft förhållandevis kallt hos oss den senaste tiden! Men döm om min förvåning när bilen visade -1 när jag åkte hem från jobbet tidigare idag! Så kan det gärna få fortsätta framöver!
    Vackert, vackert i ditt uterum!!
    Kram Sari

    SvaraRadera
  9. Vilket härligt, ljust rum ni har där. Här har vi haft humana temperaturer idag, inte -22 som igår!!
    Hoppas du har en fin dag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  10. Vackra bilder från ditt vackra uterum! Ha en fortsatt fin vecka! Kram från vännen Maria

    SvaraRadera
  11. Mysigt i ditt fina uterum och förstår att det känns skönt att få slå sig ned där och bara njuta efter dagens slut.
    Trevlig kväll! /Bea

    SvaraRadera
  12. Tänk vad jag kan vara avis på ditt uterum ,har fantasier om ett sådant här meeen det är nog för kostsamt ,kram Nette

    SvaraRadera
  13. Det där uterummet det vore minsann något att ha när våren sen nalkas. Gissar att den trevliga årstiden blir bra mycket förlängd på så vis. Önskar dig allt gott i denna myshörna.

    SvaraRadera
  14. Så snyggt med svartpeppar i stolen!
    Underbart uterum ni har!
    Må gott!

    SvaraRadera
  15. Skönt att kunna njuta av solens strålar i uterummet. Jag kände faktiskt att solen värmde i går när jag stod ute i backen.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.