torsdag 28 april 2011

Boken är färdig!

Du kanske kommer ihåg att jag skrev tidigare om ett skrivprojekt jag har hållit på med? Nu är boken färdig! Den är tillägnad min familj och sidorna är hela 440 till antalet. Det tog 21 månader att skriva boken! Phiu! ;o)
Boken heter Lyckoslanten! Hihi! Jag har väl inte fört dig bakom ljuset nu? Jag skrev tidigare att detta skrivprojekt har varit betydligt trevligare att skriva än min magisteravhandling och det kan du väl förstå!
Jag blev inspirerad av kvaliteten på boken vi fick av sonens flickvän och jag fick adressen till "förlaget". Några klick senare hade jag laddat ner hela bloggen på min dator.
Sedan följde en intensiv redigering av bilder, layout och text. Ett roligt jobb!
Färgerna på bilderna är otroligt bra - låt dig inte förvillas av de foton jag tog idag, då skuggorna och solen ställde till det för mig. Hela bloggdagboken känns mycket värdefull att ha även om den bara avslöjar en liten del av verkligheten och mitt liv.
Blurb är en amerikansk tjänst och här har du en direktlänk till hur du kan göra din blogg till en bok! Man vet ju aldrig hur länge man upprätthåller just den här bloggen och då är det bra att ha allt sparat och välbevarat i bokhyllan. Det om det så här i slutet av april! Ha det så gott och njut vidare! Glömde nästan - jag har börjat skriva en ny bok!

tisdag 26 april 2011

Charmerande uterum

I ena vilstolen i uterummet har en ny kudde funnit sin plats. Den är märkt Krasilnikoff och jag fick den till en del som vinst i en veckotävling som Cosy Living ordnar på Facebook! Jag såg genast när jag besökte affären i förra veckan att det var den jag ville ha!
I förra veckan fick jag också denna härliga bok, Sjarmerende uterom av Ellen Dyrop. Jag har Sjarmerende Jul av henne sedan tidigare och jag kan säga att jag inte heller nu blev besviken. Här finns ljuvliga bilder, recept, planteringar och mönster!
Ett uterum kan ju finnas var som helst där ute... i trädgården, på en brygga - möjligheterna är många, blott man låter kreativiteten flöda!
Här på Lyckoslanten har vi många ordnade uterum som det inglasade uterummet, glasverandan, lusthuset... ja varför inte husvagnen...
... men uterum kan vara så mycket mer, precis som man ordnar det för sig för stunden och med små medel. Ja det behöver inte kosta någonting alls eftersom det är återanvändning som gäller!
Under helgen prioriterade jag mitt uterum på terrassen. Ibland ser det ut så här (som på bilden från i somras) och en annan dag kan den ta en helt annan skepnad. Önskar dig många sköna uterumsstunder framöver!

söndag 24 april 2011

Påskdagen

Vilken skön och glad dag idag - påskdagen! Hoppas du har det gott och får njuta av det vackra vädret, som åtminstone vi har här hos oss. Vi har fått ha två unga par här hemma (det tredje paret kunde inte komma eftersom det finns deadline på film som ska klippas) och nu har de alla åkt iväg på andra äventyr. Tänk bl.a. att få möta våren i Rom. Jag skulle gärna ha följt med i bagaget! :o)
Storebror och lillebror har musicerat och det gläder alltid deras mor.
Det har ätits lunch ute-ute och middagar inne-ute. Visst är det trevligt att kunna sitta och njuta vid sin egen uteservering på terrassen nu!
I går kom trevliga små människor på besök till Lyckoslanten. Visst kände jag igen dem under röda näsor, morrhår och fräknar! ;o) I går eftermiddag var vi alla på släktmiddag till mina föräldrar.  När vi kom hem tände vi en liten påskbrasa. Nu ska vi fortsätta påskfirandet! Tack för påhälsning och ha en avkopplande påskdag!

onsdag 20 april 2011

Nu blir det påsk!

Så rubricerade jag också det inlägg jag gjorde dagen innan skärtorsdag i fjol. Jag måste ha haft väldigt kul när jag gjorde det inlägget! ;o) Nu luktar jag mest på blommorna i kök och uterum. Ranunkeln var jag väldigt glad att jag fann på Blomtorget.
Jag har planterat och pysslat en del med barnen i skolan. Då är pysselnerven till en del tillfredsställd och jag är rätt nöjd när jag kommer hem. Unnar mig annat vackert för ögat. Idag bjöd jag på cupcakes till efterrätt. Gott, men oj så sött!
Jag försökte mig på denna vikning av kanin-ask i origami. Det var en knepig en! Här kan du se hur man gör! Jag ska försöka utveckla den där kunskapen. Man kan ju inte enbart vika tranor och skjortor under en livstid.
 
Nu är det mesta förberett inför att få huset fullt i helgen.
Du får ha en riktig skön och god början på påsken!

måndag 18 april 2011

Alla goda ting är tre

När jag kom hem från jobbet i eftermiddag strömmade värmen mot mig från den öppna dörren till uterummet. Man kan se hur solen gassar på där bakom fönstren i vardagsrummet och det är underbart att kunna "äta ute" varje dag numera.
Nu har jag fått den tredje boken av Anna Örnberg under temat "Inred lantligt".  Javisst, alla goda ting är tre! Jag gillar den här boken också - mycket!
Jag fascineras av bokens layout och idéer som definitivt sätter igång min fantasi och skaparlust. En härlig mix av färgglatt, bohemiskt, industriellt, herrgårdsstil och shabby chic med vitt som bas.
Jag insåg rätt snabbt vid första bläddringen att jag kommer att ha användning av boken även i mitt jobb - en riktig gör-det-själv-bok!
Nu har jag börjat hänga upp och placera ut påskbetonat, men i blygsam och diskret skala. Alla goda ting är tre... Varför säger man så? Kanske för att tre är ett heligt och magiskt tal. Man vill gärna tänka i grupper om tre: början, mitt och slut... dåtid, nutid och framtid... tro, hopp och kärlek... frihet, jämlikhet och broderskap... guld, silver och brons... tredje gången gillt... storebror, mellanbror och lillebror...  ;o) "Mellanbror" var hem i går och till helgen kommer de kanske alla tre. Alla goda ting är tre!

lördag 16 april 2011

Dörrkransar

Nu ska du veta att vi har en underbart vacker och varm dag här! Jag har varit ute och gjort dörrkransar och jag ville inte gå in! Nej, jag ska snart gå ut igen och slår bort den där tanken om att det är  väldigt mycket som borde fixas inomhus...
Tildahjärtat överst sydde jag i veckan och mossiga ägget köpte jag för några veckor sedan. Tildahönan har fått komma fram nu också. Livsandarna vaknar verkligen en dag som denna. Mannen har tagit fram motorcykeln, granntanterna räfsar och plockar kvistar längs vägen, tranorna flög förbi och jag gjorde det stora vårglädjeskuttshoppet! :o)
 
I går kväll var det den godaste piratmiddagsfesten med lärarna i staden och hon som försökte fånga sin spegelbild och se piratlik ut hade en fin upplevelse till kväll! Nu hoppas jag att du får en skön helg också!

tisdag 12 april 2011

Skrivprojekt och vinst

Det känns som om jag är litet osynlig nu, men det har sin naturliga förklaring. På lilla fritiden håller jag på med ett intressant skrivprojekt, som min musiker och pedagog till son uppmuntrade mig till. Jag kan avslöja att det är bra mycket roligare än den magisteravhandling jag skrev i tiderna. :o) Tids nog när det är klart får du veta och kanske vill du göra en egen bok!
Jag vann ett hjärta hos Lissboden! Tack Maria! Hjärtan kan man aldrig få för många av eller hur? Mitt eget hjärta slog några extra lyckliga slag i kväll när vi träffades över en god middag med två av sönerna i staden. Härligt!
Som du ser på översta bilden har vi snö kvar ännu, men dess dagar är räknade! En intensiv vecka väntar så här innan påsk och förhoppningsvis ryms litet påskpyssel med på jobb och mellan möten och besök. Jag tittar in så fort jag hittar en lucka! Njut av dagen!

söndag 10 april 2011

Accessoarer

Hej på dig där ute, denna vackra dag! Solen vill locka ut mig på en promenad och mina planer att umgås med dammvippan i helgen har bara förverkligats till en del. Det finns ju så mycket annat intressant att syssla och pyssla med under en helg!
I fredags fick jag mig ett nytt glasögonfodral. Då var det också premiär för vårens Vintage Stories och några accessoarer föll mig i smaken. Precis som i höstas sa det inte klick när jag stod i provrummet och provade några av förhandsfavoriterna. ;o)
En scarf, en brosch och ett silkigt linne är jag nöjd med tillsvidare.
Nu åker annan utstyrsel på inför promenaden på skogsvägarna.
Ha en skön ladda batterierna-dag!

torsdag 7 april 2011

Pärlor

Jag begriper ingenting... Det är fredag igen i morgon! Veckorna går så otroligt fort och den där påsken som låg så långt fram i tiden är snart här. Jag har bjudit in och lagrat upp med ett stort antal påskliknande växter i hemmet och pärlhyacinter... Dessa blåa och vita pärlisar.
De är så otroligt vackra, bara man inte glömmer att vattna medan de blommar!
Det virkas mycket i dessa dagar - flera dussin virknålar jobbar flitigt där jag rör mig om dagarna! ;o) Bakverken (mönster härifrån) förses med vackra pärlor i olika färger.
Att jag gillar pärlor är ingen hemlighet. Mest gillar jag den typen av pärlor som ställer upp för andra. I min värld kallar vi dem som försvarar en mobbad för "Pärlor". Jag har också träffat på otaliga pärlor här i Blogglandia!