måndag 28 februari 2011

Kakänglar och Ka-ching

Hej denna sista februari! Nu har jag pysslat litet som du kan se! När jag först bläddrade i Tildas Atelier var  det Kakeengler som jag först föll för och det blev tre stycken. De har poserat bland porslin och kakböcker och de smälter in litet varstans i inredningen. 
Några smaskiga bakverk får de tyvärr inte göra sällskap med denna vecka, men väl hälsosamma smoothies ;o) De är så runda och goa' dessa kakänglar!
I lördags hade jag då en första träff med bloggvännen En vacker vardag. Vi möttes vid Seven Roses, som öppnade sina dörrar just då. Så trevligt det är att lära känna någon utanför bloggen också! Vi besökte även Dollys boutique innan vi skildes åt, men vi kommer nog att träffas igen, kanske redan i morgon!
Från Seven Roses (här kan du läsa mera om öppningsdagen) fick jag med mig en Ka-ching Plain dress, ännu en inredningsdetalj i hemmet. Nejdå, ska sanningen fram sitter klänningen även fint på och jag tror den blir en favorit!
Sonen förde vi på lördag kväll till ett tåg litet närmare hans destination. Då kände han sig frisk och ville ha litet mer action ;o) Jag må roa mig bäst jag vill denna vecka eftersom mannen befinner sig i en intensiv jobbperiod ett bra tag framöver. Niemas problemas för mig! Nu kom solen lagom till min promenad! Må väl alla nya läsare och du som troget hälsar på!

fredag 25 februari 2011

Lagom till sportlov...

... kom den underbara nya Tildaboken "Tildas Atelier". Den väntade på mig i går och vilken glädje att bläddra genom den! Om jag inte hittar på något annat att göra under sportlovet och om det ska yra snö som det gör just nu, ja då kan jag ju alltid sy upp några modeller ur boken om andan faller på.
Bilderna i boken är så otroligt vackra och både porslin, interiör och klädsel kan jag identifiera mig med. Gillar!
En trevlig vinst eller gåva kom hem till mig för någon dag sedan, nämligen en film av min fina bloggvän Lotta med bloggen Min plats i solen. Tack snälla! Lagom till sportlov...
Lagom till sportlov kom också en son hem. Det var inte meningen, men  han blev sjuk efter ett avslutat uppdrag i staden norröver och han kunde inte återvända till huvudstaden. Det är sånt som händer i dessa infektionstider och nu pysslar vi gladeligen om honom.

I morgon ska jag träffa en bloggvän för första gången! Vi ska besöka olika gemensamma favoritaffärer och det blir väldigt spännande! Hoppas du får en fin början på helgen!

tisdag 22 februari 2011

Fruktträdgårdsängel, vinst och award

Jaa, du! I morse var det kallt så det sved igen. Men här på Lyckoslanten blev det sommarkänsla med lättklätt och solbränt tack vare några tygbitar som jag satte sprätt på i helgen. Det är väl ungefär så här Fruitgarden Angel ska se ut.
Fruitgarden Angel mäter 64 cm och hon kommer att göra sig fint där i uterummet. Det blev många bilder tagna i olika ljusförhållanden med fyra timmars intervall och jag får eventuellt återkomma med bättre bilder av denna Tilda när det grönskar mera ute och inne (ljuva tanke).
Något som också värmer är denna vinst, som jag fick av Gugi med den vackra bloggen Gugis Pärlor! Hjärtligt tack för detta venetianska hjärta av muranoglas! Dessutom fick jag en award av Eva med bloggen Vardag och flärd! Tack! Jag ger den vidare till Dig som har börjat blogga det senaste halvåret! :o)
Nu fortsätter vi göra det bästa av den här veckan!
Tack för alla trevliga kommentarer! Ha det gott!

söndag 20 februari 2011

Famnen full av rosor

Det har varit en underbar helg! Sönerna är så okomplicerade att ha i huset och jag känner knappt att jag har behövt göra någonting. Gott har vi ätit och mycket har vi umgåtts och pratat. Det lever man länge på!
Jag fick ett trevligt paket i förra veckan och jag har suttit och pysslat litet mitt i alla och alltihopa. Man blir så glad av detta Tildamaterial och nya boken är på väg till mig som bäst! Den väntar jag verkligen på!
Famnen full av rosor till min familj, till mina vänner
och till Dig inför den nya veckan!

torsdag 17 februari 2011

Dahlia och tulpan

Dahlia Dress (sand) heter den tunika eller det mysplagg jag valde från ChillNorway när vi besökte Sköna Clara. Jag använder mina "chillisar" väldigt mycket här hemma. När jag tar mig lika väl ut som modellen på Biskopsgården (som du ser om du klickar här), då ska jag gå iklädd denna sköna "blomma" på stadens torg! ;o)
Nu ska här fixas med andra blommor och blader också. Sönerna kommer hem till helgen och det är ett tag nu sedan de alla var hemma samtidigt. Som jag har väntat! Önskar dig ett fint veckoslut!

tisdag 15 februari 2011

Annorlunda inredningsdetaljer

Nu blommar det! Lugn - detta är ett mycket tillfälligt arrangemang! Jag har sedan i somras tittat på en sådan där rosaröd ljusslinga Pion i Blossombutikerna norrut och nu blev det att slå till. Det behövs  uppiggande detaljer nu när vintern är både lång och kall. Var jag hänger/lägger ljusslingan sedan får tiden utvisa. Tittar du ordentligt i spegeln där kan du se vad som fanns i paketet jag fick av mannen från Sköna Clara.
Jag drogs omedelbart till denna klänning från by Ti Mo där den hängde på galgen i affären och den satt så fint på enligt smakrådet. Det får bli en mys- och semesterklänning, men inte att förglömma även en inredningsdetalj! (Jag hänger ofta klänningar på dörrar och skåp.) Mitt eget val blev en ChillNorway som jag kan visa sedan. Jag har fått ett gott öga till de norska kläderna sedan vi fick en norsk fjällprinsessa i familjen. ;o)
Tack för alla trevliga kommentarer i förra inlägget!
Nu väntar böckerna! Sköt om dig!

måndag 14 februari 2011

Grattis Valentin ♥

Visst var jag i Jakobstad i helgen! Mina föräldrar skulle närvara en begravning där och de är ju inga ungdomar längre så det kändes bra att föra dem dit. Min lillasyster med familj bor där och de var glada över föräldrarnas besök. Han på bilden ovan (min man) firar födelsedag idag och därför var det på sin plats att fira honom med hotellövernattning. Nu vet du en liten del av det där och du har dessutom fått se nakenfoto på min man! ;o) Ibland bjuder jag på litet mer även om jag däremellan drar en tydlig  gräns mellan det personliga och det privata.
Min lillasyster ville fira sin svåger och hade köpt blommor och bakat två tårtor, en rosa hjärtformad och en chokladtårta med apelsinsmak. Tack! Hennes man, min käre svåger hade som alltid diktat så fint när det firas. Högtidligt!
Det brukar bli väldigt hjärtligt här på Lyckoslanten denna dag  tack vare min Valentins och sönernas gode fars födelsedag. Herr Lyckoslanten själv köpte några gåvor till mig också. Ja, vi besökte två Blossombutiker och även Sköna Clara i Coccolastaden. Ska öppna paketet sen! Nu ska vi ha en underbar Vändag och Vänskapstema blir det hela veckan på jobbet!
Ha en fin Alla Hjärtans Dag! ♥

lördag 12 februari 2011

Var i all sin dar?

Nu har vi ätit en trerätters middag här i hotellets restaurang. Det borde vara jag som står för överraskningen, men mannen hade verkligen bokat ett stort rum, stort som en lägenhet med en otrolig badavdelning. Bara i sängen finns över dussinet tofsar, rena rama Maria Montazami! Så var i all sin dar finns detta hotell? Gissa! Mina föräldrar kom också med på lilla resan, men de övernattar annanstans och vi hämtar dem i morgon i samband med lunch och diverse firande. Vilken fin dag vi hade idag i denna stad som jag befinner mig i och även i grannstaden norröver. Mera om detta i nästa inlägg! Nu ska du ha en skön helg! 

torsdag 10 februari 2011

Vintage Stories

I eftermiddag utnyttjade jag presentkortet jag skrev om för en vecka sedan. Jag träffade min storasyster  på caféet och vi njöt av en god morotskaka så mastig att jag är mätt sex timmar efteråt! Det blev också besök i några affärer som jag gillar och en hel del arbetsmaterial till mitt syrum inhandlades.
Ett trevligt vårtecken att se fram emot är den nya Vintage Stories kollektionen som kommer första veckan i april. Jag har redan sett ut något jag kan gilla, men man vet ju aldrig - jag gissade helt fel i höstas.
Eget kollage med bilder härifrån.
Nu står helgen och gluttar runt hörnet och en liten överraskningsresa planeras till lördag - söndag. Här blev det plötsligt väldigt bråttom med allehanda och jag har lovat morgondagen (Tack-och-lov-dagen) extra lång arbetstid. En hotellövernattning vill man ju inte missa! Dig önskar jag en fin avslutning på veckan så länge!

tisdag 8 februari 2011

Passar på!

Så lyxigt att komma hem när solen ännu kikar över trädtopparna.  Då får man passa på att fotografera! Däremot är det ingen trevlig syn att se på fönstren då. Såg när jag vandrade genom rummen att den hjärtformade stommen behövde få en växt som lever ;o) så jag virade en levnadsglad murgröna kring den.
Var det i förra inlägget som jag skrev att det inte blir några bullar eller dylikt innan Alla Hjärtans Dag?... Jag skrev visst fel! Man får passa på nu helt enkelt innan det blir "fasta"! En hel del rosa, prickigt, blommigt och randigt har också kommit i min väg här på sistone.
Allt vackert till dig som hälsar på!

söndag 6 februari 2011

Sött och blandat

Nu skiner solen och det är tur eftersom jag var aningen insnöad i förra
inlägget och  skrev att jag skulle återkomma när solen skiner!
En söt kudde har kommit till sovrummet och Sovrums-Tildan
 har sköna dagar där må du tro.
I sovrumsgardinen hänger en girlang med vackra och söta glashjärtan.
I förra inlägget avsmakades Runebergstårta och i går gick den absoluta tårtprovsmakningen av stapeln. Tre olika söta och mycket kaloririka tårtor inmundigades och jag kan inte påstå att jag gillar dem, men man vill ju fira när det ges möjlighet och nu var det nationalskaldens dag. Annars är jag absolut  inget kakmonster!
Svågern och svägerskan bjöd oss på finska stadsteatern i går kväll. Vi blev bjudna på diverse sötsaker och givetvis ingick Runebergstårta i pausen! Komedin vi såg är skriven av Line Knutzon och går under namnet "Hantverkarna" på svenska och "Remonttijengi" på finska. Vilken dråplig historia med betoning på dråp och däremellan en blandning av Fuskbyggarna och aningen Bygglov på slutet.
Nu blir det andra bullar d.v.s. inga bullar alls med undantag av den speciella dagen om en dryg vecka då. Mannen står och trampar och vill gå bort en och annan tårta. Ja det må bli en lång promenad! Ha det gott där ute!