torsdag 22 december 2011

Vintersolståndet och julgran

I går tillbringade vi sju timmar i grannstaden och det blev mest att lulla omkring :o) utan att få alltför mycket uträttat, undantagsvis restaurangbesöket med äldre tvillingsonen. Vintersolståndet var här och hälsade på i natt och härefter lämnar vi det mörkaste bakom oss och går mot ljusare tider. Jag har tillbringat förmiddagen i uterummet och i telefon med familj och vänner! ;o)
Den här tiden på året behöver man allt ljus man kan få och vi har varmt i uterummet dagarna i ända nu. Alla ljusen bidrar också så klart med värme. Lyktor och glas (gånger fyra) ingick i leveransen från inredningspartyt.
Cypresser och små barrväxter har jag placerat ut litet varstans. Kanhända de får någon liten pärl- eller ljusslinga ännu.
Här står julgranen både oklädd och till en del klädd. Jag hittade nämligen en kasse med julgranspynt som jag köpte i går efter att jag fotograferade granen. Jag vill också göra gammaldags papperspyssel och det får ske på uppesittarkvällen när sönerna kommer hem. Jag får återkomma med fler julgransbilder senare.
Där hänger hon så fint - balettdansösen - som nätbutiken skickade.
Här återstår en hel del att göra och köra. Jag träffade en läsare på ett stort varuhus i går (så roligt när man kommer fram och berättar) och hon förstod nog att det som skrivs i bloggen visar guldkanten. Livet i övrigt består av många måsten och bråttom, bråttom och det vill vi inte ha här. Åtminstone har jag påverkat mig själv med skriverierna och känner ingen stress. Det får bli dagens bästa! Önskar dig det samma!

9 kommentarer:

 1. Ja nu går vi mot det ljusa igen. Klart att man bara visar en del av sitt liv här på bloggen. Det är skönt som avkoppling. Jag syr lite i dag och sen blir det lite matlagning och julklappsinslagnning.
  Ha det skönt

  Julkram
  annika

  SvaraRadera
 2. Tack! En riktigt skön jul till dig!
  ~Marita~

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin gran :O) Hos oss återstår nog en hel del ännu, men skall skicka barnen på grönbete inatt så kanske vi får alla klappar paketerade och så drar jag över huset med damsugaren imorgonbitti innan jag hämtar hem barnen så vi får klä granen tillsammans. God jul på dej, Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Tur att det vänder nu o blir ljusare ,vacker julgran ,kram Nette

  SvaraRadera
 5. Fullfart har du som vanligt.. Idag känns det lite som om luften skulle ha gått ur en, men kanske energin kommer tillbaks i morgon...
  Ha det gott !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 6. Vacker julgran och mycket fina ljushållare att glädjas åt! Visst var det roligt både idag och igår att se solen skymta fram över trädtopparna ;O)

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 7. Ditt uterum är absolut ljuvligt och tänk så bra med allt ljus du får där. Välidgt vacker gran!
  Agneta julkram

  SvaraRadera
 8. Så juligt du har gjort hemma, i varje vrå.
  Jaa... jag har nog aldrig varit så lugn inför julen som i år, har släppt alla måsten och gör bara det som kännns trevligt.

  Önskar dig en riktigt GOD JUL min bloggvän!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 9. Så jämn och fin gran! J har lyckats hitta en riktigt fin gran åt oss i år också, även om den är i kortare laget.

  Jag önskar dig och din familj en riktigt skön och avkopplande jul!

  Kram, Nicole

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.