onsdag 28 december 2011

Årstiden som inte finns

De senaste dagarna har jag blivit så uppspelt av de solstrålar som hittar in genom fönstret och skapar skuggor på väggarna. När man ser ut genom fönstret kan man tro att det antingen är höst eller vår. Ja, det här måste vara en årstid som inte har något namn eller som inte finns, som en släkting sa.
Vi hade en trevlig släktträff (nitton personer) med pizzabuffé hos min storasyster med familj härom kvällen. I deras vackra och nyrenoverade hem finns likadana vita gardiner med tofsar i de flesta rum. Och det är inte bara jag som gillar porslin från PiP-studio :o) Tavlan (med balettdansöserna) som har ropats in på auktion är så vacker.
Så till något mindre vackert... Bryggan vid sommarstugan smet iväg med Dagmars hjälp, trots att stora stenbumlingar låg på. Bryggan som är över tio meter lång syns till vänster i bild, men borde ju finnas där pilen är. Det har sannerligen gått vilt till och vattennivån har stigit avsevärt. Nu är bryggan uppdragen, men vi har bestämt att det får bli en ny brygga till nästa sommar.
Vädret må vara annorlunda än vad det brukar så här års, men jul har vi firat och här följer vi (läs jag) ovanstående rekommendation några dagar till. Därefter får åtminstone leendet följa med när vi vandrar in på det nya året. Glädje och Tacksamhet till Dig!

15 kommentarer:

 1. Ja nog kan man fundera vilken årstid det är... Vi funderade om gräset borde klippas...Men jag hoppas vädret hålls så här för vi skall med dottern dra iväg med släpvagn upp till Vasa imorgon för det är flytt på gång igen...
  Trodde jag inte skulle bli anlitad denna gång men visst är det sioj att det är viktigt att ha mamma med+några kusiner....
  Njut nu av julen så länge det varar...
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 2. Javisst, blir man lite upprymd av solkatter på väggarna, efter alla dessa solfattiga dagar vi haft :)
  Fint på bild också!
  Vilket väder vi haft, man fick inte den där riktiga julstämningen av alla hårda vindar och hoppet stod till lätt snöfall och några minusgrader över julen.
  Ha en fin dag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. solen håller på att gå upp nu, och det är ett förunderligt vackert sken där ute. nog är det skönt med dessa soldagar efter allt mulet vi fått uppleva de senaste veckorna. fast den här stormen kunde vi ha klarat oss utan. vår brygga har säkert också försvunnit, skulle inte förvåna mig om den var på väg till sverige just nu. :(
  vackert hos din syster, ni verkar vara tvillingsjälar åtminstone när det kommer till det här med inredning. :)
  kram

  SvaraRadera
 4. Ja nog är det väl roligt när solen tittar in, men fönstren kunde väl någon ha tvättat:) Nu har stormen bedarrat men vattnet har varit långt över bastun vid stranden i väster ,så nu blir det till att cementera en barriär av något slag. Njut av sol och gröna gräsmattor tills vi ses.Ihania kuvia
  nähdään !

  SvaraRadera
 5. Solen är så välkommen så! Verkligen en annorlunda årstid vi har just nu. Vi får antagligen veta hur det ser ut ute på vår ö i dag...undrar just om det alls finns något kvar av stugan...

  SvaraRadera
 6. Dagmar har verkligen ställt till det för många. Läste om många förödelser på tidningen idag. Ingen dålig ide´med pizzabuffe´ den här årstiden.
  Härliga bilder!!

  SvaraRadera
 7. det var ett bra uttryck "årstiden som inte finns..."
  Kul att ha en syster med liknande intresse och smak.
  Dagmar var en besvärlig dam som märktes där hon drog fram. Jag tror att vi, Närke och ert område, låg i centrum av hennes kraft. Några stora träd föll över bilar inne i centrala Örebro. Ute på landsbygden härjade hon friskt.
  Julrekommendationen tar jag på fullaste allvar.

  God fortsättning och
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 8. Så vackra bilder och ord : ) KRAM

  SvaraRadera
 9. Ja stormen får med sig mycket.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 10. Ja nu är det underligt väder! Soligt och milt ena stunden och storm den andra! Längtar efter ljuset nu!!

  Underbar julgran ni har i ert vackra glasrum!!

  Ha det gott! Kram Sanne

  SvaraRadera
 11. Hoppas snart snön kommer så vi får ordning på våra årstider :O) ... men vi går ju i allafall mot ljusare tider!
  FINA bilder! God fortsättning!
  KRAM!

  SvaraRadera
 12. Ja årstiden som inte finns, håller gärna med dig. Ganska ok egentligen med grön gräsmatta till nyår trots att jag nu mera gillar snö. På det här viset blir ju vintern liksom lite kortare.
  Ha det så gott.

  SvaraRadera
 13. Sista tiden har jag också allt oftare börjat tänka vad det riktigt handlar om.. rätt otroligt med den här väderleken! Solen blir man glad av att den tittar fram.. och varje dag lite längre än igår!! Den sista bilden borde göras till jultavla! Coolt!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 14. Underbara bilder! Man blir ju på så gott humör av dem!

  SvaraRadera
 15. Man är verkligen tacksam för varje liten solstråle nu. Och det faktum att man inte längre blåser bort då man stiger utanför dörren ;)

  Fina råd där på din lapp! Ha en god fortsättning nu i väntan på det nya året.
  Kram/Nina

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.