fredag 16 september 2011

Det kom en utmaning!

När jag tog mig en tur in till ordkonstnären Lotta och Min plats i solen blev jag närapå generad! Tänk att det finns människor som har begåvats med att formulera sig som hon gör. Tack! Hon gav mig en award och utmaning och med denna följer några frågor:
1. Varför började du blogga?
Själva bloggandet är inget nytt för mig. Jag fanns med på min egna domän när fenomenet blogg kom i dagen. För drygt två år sedan kände jag mig mogen för att skriva om hus, hem och hantverk här på blogspot.com. Sönerna var utflyttade och kunde se en liten glimt av vad deras föräldrar sysslade med på fritiden.
2. Vad har du för mål med bloggen?
Mitt första mål med bloggen var att dela med mig och inspirera andra pedagoger. Numera tänker jag inte så mycket på vad och till vem jag vill förmedla, utan skriver om det som faller mig in för stunden, det som jag vill sätta på pränt för minnet. I mitt yrkesverksamma liv ska undervisningen planeras i detalj och då känns det bra att skriva om något som inte är så genomtänkt alla gånger. Jag fortsätter så länge någon vill ta del, men det är du som läser och kommenterar som ser till att jag tycker det är roligt, speciellt när någon inspireras. Det viktiga är ändå att inte göra inlägg för inläggens skull och skriva enbart för andra, utan dokumentera det jag själv vill. Man ska inte sälja sin själ.
3. Vilka bloggar följer du?
Tyvärr har jag inte tiden som krävs för alla dessa otaliga och inspirerande bloggar. Jag besöker alla i min blogglista, de jag följer och några få utländska kreativa bloggar, sådana som vidgar vyerna och gör att jag växer som människa, bloggar som vill framåt - feel good. Jag undviker att läsa sådant som suger energi och som inte bygger upp.
4. Favoritfärg?
Ja tänk så det där varierar. Jag anses vara höst och aprikos, persika och orange ger varm lyster åt min hud. Men jag gillar numera olika varma rosa nyanser, beige, tan och pearl men också svart och vitt som basfärger.
5. Favoritfilm?
Jag ser sällan på tv, men film gillar jag! Det kan vara allt från musikal till thriller. Kommer ihåg när Hair gick på bio för länge sedan. Bästa thrillern och där jag inte höll för ögonen är Taken. Annars ska det vara romantik! Notebook har jag sett några gånger och den berör, Letters to Juliet för de vackra vyerna, filmer med Tom Hanks och Meg Ryan, I've got mail och Sleepless in Seattle. Bland så många andra!
6. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Det har blivit en hel del resor under åren, men ännu har jag inte besökt Frankrike. Jag känner att jag måste till Provence! Måste se om jag passar in där:o) Italien har jag besökt två gånger, men jag vill till Toscana, dels för maten, dels för språket, men mest för landskapet. Det där får räcka så länge - man ska nog inte avslöja alla sina drömmar på en och samma gång. Vi sparar litet till en annan gång.
 
Awarden eller utmaningen ska skickas vidare till 5 bloggare och det här är den svåraste biten, men jag ger den vidare till dem som kom senast på min blogglista, Carpe Diem - Bittans blogg, Hemma hosMin naturliga sida, Njutbara ting och Puumuli. Ni gör som ni vill! :o)
 ~*~
Kan tänkas att någon där ute ställer in sig för helg! Jag med många andra har obligatorisk arbetsdag i morgon och det ska vi tro blir en fin dag!  Solen kom tillbaka! Ha en skön början på helgen!

9 kommentarer:

 1. Så fint du tog tag i den utmaningen!
  Jag har fått den från flera håll och borde väl ta tag i det jag också.
  Hoppas ni får en fin morgondag!

  SvaraRadera
 2. Fina uppriktiga svar du gav. Har just själv svarat på nästan samma frågor.
  ha en fin helg trots att plikten kallar!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 3. Vad fint du skriver. Lyckoslanten är ju en riktig feelgood blogg och sådana gillar jag också.

  Tack för dina hoppfulla ord i bloggen. Det är väl som allt tungt här i livet, överlever man så bleknar minnena med tiden.

  Ha en skön helg! Kram

  SvaraRadera
 4. Så kul att få läsa;) Ha en fin helg. Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Tack tack det värmer att du tänkte på lilla Moi :-) Kul att läsa lite mer om DIG !
  Må så gott och ha en trevlig helg.
  Kramelikram Bittan

  SvaraRadera
 6. Grattis till awarden. Den är du värd.
  Alltid kul att veta lite mer om kvinnan bakom bloggen.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 7. Hej jag heter Joanna är är 23 år.
  När jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.
  Så besök gärna min blogg:)
  kram

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att läsa dina svar på frågorna och Ann-Lis, du är värd alla awarder som finns! :)
  Tack för dina rara ord! :)

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.