lördag 27 augusti 2011

Sista augustihelgen

Här i veckan när vi besökte mitt barndomshem fick jag ögonen på dessa två porslinsprylar, som jag gladeligen fick ta med mig hem. Mamma påstod att kannan och sockerskålen har hört till deras bröllopsservis. De är "made in Finland" och nu undrar jag om det är Arabia?
Sedan tidigare har vi delar av Arabia "Sommarblommor" (till höger) och blom- och färgsättningen påminner ju litet men ändå inte.
Sonen hittade ett tåg från sin barndom som han tänker ta med sig på flyget till huvudstaden i morgon. Det kommer att passa in i estetiken i lägenheten.
Vi rotade i gamla skrifter och böcker och gissa vems namn stod präntat i den nötta boken till höger, javisst - undertecknad! Tänka sig vad åren går, huvudsaken att hälsan och förståndet består! ;o)
Solen tittar fram och vi packar och ska åka iväg till havet och fira venetiansk afton, villaavslutning, veneziaden... kärt barn har många namn!

9 kommentarer:

  1. Jovisst går åren snabbt ...
    Vår äldsta fyller 39 idag ;o
    Ha en skön helg ni också !!

    SvaraRadera
  2. så mysigt det låter, underbart att fira vid havet....fint proslin. Här firar vi på gården idag;) kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Vackra bilder på saker med historia! Önskar er en riktigt fin veneziad!
    kram,
    Ann-Mari

    SvaraRadera
  4. Härligt att fira sommaravslutningen. Kul att fynda lite bland sina ägor.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  5. jag tror nog det är Arabia,, jag har kaffekoppar med samma mönster men de är "bara" 20 år gamla... Loket har vi oxå i våra ägor.. från 80 talet..Ha en bra afton.

    SvaraRadera
  6. Helt garanterat Arabia om jag ser till modellen! Vackert porslin! Vilken fin helg det blev! Hoppas att du fick njuta av havet, raketer och fyrverkerier på venezianska aftonen ;O)

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  7. Önskar dig en fin söndag!

    SvaraRadera
  8. Vackert porslin. Det var ju väldigt likt ditt Arabia, kanske har dom ändrat lite på designen genom åren, du får googla!!

    Det lilla tåget var ju för sött och din Algebra bok var fin.

    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Det kan vara annan årgång. Den dyraste (vad jag har fått info om) är den med grön kant, sen den med guld kant. Men Arabia har det finaste och speciellt den där :) Svenskt porslin har även otroligt liknande serviser, man kan kolla upp stämplarna på internet.

    Samlar själv på den äldre med guldkant.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.