söndag 19 juni 2011

Kroatien

Det var i Kroatien jag fann värmen... det kristallklara, turkosblåa vattnet, de sköna och varma kvällarna utan mygg och det vänliga, ödmjuka folket. I natt kom vi hem efter en fyradagars resa som gav oss bra mycket mer än en vanlig charterresa, men också billigare och... lyxigare. :o) Ingen shopping, inget veckolångt degande på stranden. Men sol, färg och upplevelser fick vi så det räcker och blir över.
Vi bodde på ett hotell i Podstrana utanför Split. Damerna som kom upp med frukosten visste nog inte att vi inte äter vitt bröd. Men vilken fin service och tack vare all hjälp blev vi mästare på att åka runt med bussar och hotellet hade också en taxi till förfogande.
Split klarade vi av på några timmar. Gamla stan var värd att se men vi tyckte att pärlorna finns längs kusten och på öarna. Som du förstår har jag hundratals bilder, men jag visar bara en liten del här. :o)
Vi tog en färja en dag ut till ön Brac. Så lugnt och vackert där!
Jag fick verkligen ögat mättat av alla blomster, stora hortensior och lavendel. Det här må vara lavendelns paradis!
Att få bada i Adriatiska havet uppskattar jag mest och jag är tacksam att det äntligen blev en resa hit. Vi har planerat det i många år, men det har alltid kommit någon annan destination i vägen. Om vi far till Kroatien någon fler gång blir det ön Hvar. Vår taxichaufför rekommenderade den och det tycks Katrin ;o) som satt med sin familj snett mittemot oss på planet också göra. Ja, vi tog en sväng via Arlanda på vägen hem. Så kan det gå när herr Lyckoslanten fixar en trevlig spontanresa! 
En dag på Makarska rivieran.
Men nu är vi hemma och ska njuta (städa?) av tiden fram till midsommar! Jag är nästan chockad över alla kommentarer i förra inlägget och jag lider ingen brist på vem jag ska besöka under den närmaste tiden! Tack till er alla trevliga och glada! ♥
Ovan molnen är himlen alltid blå!

33 kommentarer:

  1. Ohh vad härligt det ser ut,jag har alltid velat åka till Kroatien,och nu sitter min karl mitt emot när jag bloggar
    Så jag har just talat om för honom vilken trevlig resa din man fixat, hoppas han tar efter
    Ha en riktigt bra dag
    Nu ska jag njuta av dina bilder en gång till

    SvaraRadera
  2. Välkommen hem!
    Det är sagolikt vackert i Kroatien.Havet har så underbara färger...det skiftar. Vilken man du har som fixar en sån överraskningsresa!
    Vi har campat vid Pula på Istrien två gånger. Eventuellt kommer vi däråt i sommar också, det beror på vädrelekens utveckling på den här delen av Europa. Är det varmt och skönt då kan man lika gärna stanna i Danmark/Sverige och bada och njuta. Vi får se.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  3. Oj vilka härliga bilder man drömmer sig bort :)
    Måste fråga om de är du som syr dom söta Tilda änglarna som du visar på din blogg? Hur underbara som helst... säljer du ?
    Ha en skön Söndag
    Kramen Anette

    SvaraRadera
  4. ser så skönt ut.. är det en Boungavillea som hänger ner..den fucksiafärgade???.oj jisses om man skulle få sånt att växa här..bara en dröm..som allt annat..hihi...

    SvaraRadera
  5. Välkommen hem! :) Vilka underbara semesterbilder du bjuder oss på denna söndag och vilken fantastiskt fin resa ni har haft. Ser helt ljuvligt ut! Och vilket vatten! :) Jag själv aldig varit i Kroatien men hört mycket gott om landet och att det är ett utmärkt semesterresmål. Härligt med en spontanresa och lite livsnjutandeunder några dagar! :)

    Sköt om dig du fina och ha en fotsatt fin söndag!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. så skönt för dig att koppla av idet vackra lanskapet,kramis Nette

    SvaraRadera
  7. Åh, så vackert!
    Även ett av mina drömmål!
    Välkommen hem, liiite sommar här också :)

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga bilder, har två arbetskamrater som var där samtidigt som dig. Dom var jättenöjda, och det var inte så mycket turister än. Så roligt och se dina bilder.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Wow... du hann dit före ;O) Vi beställde resa för några månader sedan men ännu återstår många veckor innan vår avfärd... Jag bara längtar och roligt att se på dina fina bilder!!

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  10. Vilken underbar resa ni har varit iväg på! Kroatien är ett av drömmålen här med..alldeles lagom flygtid..underbar historia och växtlighet!!

    Hoppas att du får en lika bra fortsättning på sommarlovet!!

    Varmkramen ifrån Sanne!!

    SvaraRadera
  11. Ser helt underbart ut!
    Lyckliga er som har möjlighet och ekonomi att göra såna spontanresor.
    Något att se fram emot när barnen blivit stora?

    Ha det bra här hemma också, trots lite svalare väder nu (och massor av mygg!)
    A-C

    SvaraRadera
  12. Så skönt!! Vi har varit där, jag längtar dit igen:))) Kanske nästa år!!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  13. Oj, oj så ljuvligt blått vatten... Det låter som om du fått uppleva ett och annat.. Låter intressant att ta sej fram på egen hand...
    Ha det bra! Nu kom du till finska sommaren... Vi hoppas på att det blir varmare...
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  14. Så härlig resa ni måste ha haft! Underbara bilder på det vackra havet och blommorna. Det är skönt med lite "luftombyte" av och till. Ha en fin söndag!

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  15. Vilka härliga bilder du visar, dit måste man i något skede åka.

    Ha det bra
    Monica

    SvaraRadera
  16. Så fint det ser ut att ha varit, vackert, fridfullt och avkopplande.Kanske borde man göra en tripp dit? Hoppas städlusten har infunnit sig, vädret är ju passande i alla fall. ;)
    Marianne ♥

    SvaraRadera
  17. Oj vilka vackra bilder!!Ni ser verkligen ut att ha haft en underbar resa!
    Kram,S

    SvaraRadera
  18. Ville bara säga att clas Ohlson har en grön med rosa blommor(Radio)

    SvaraRadera
  19. Låter som en härlig resa. Dit vill jag också åka!

    SvaraRadera
  20. Välkommen till ett något lite gråare Sverige. Kroatien har lockat mig i flera år, så underbara bilder- de gör mig ännu mer sugen. Kram Johanna

    SvaraRadera
  21. Härligt härligt! Kroatien slipper nog högt på min lista "önskvärda resemål", kanske en vacker dag! Underbara bilder därifrån :)

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  22. Men ååhhh vad det ser vackert ut!! Förstår att ni haft det underbart! Kroatien är definitivt ett resemål värt att kolla nästa gång det är dags att resa. Superfina bilder du tagit =)

    Ha en fin midsommarvecka!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  23. Vilken härlig plats för semesterfirande. Vattnet ser verkligen inbjudande ut :-)

    SvaraRadera
  24. Det där ser ju helt underbart ut. Verkar som ett jättebra resmål.
    Vi hade störtregn här idag så det var annat än dina varma sköna sommarbilder men ändå mycket efterlängtat vatten.

    SvaraRadera
  25. Så härligt det ser ut, blått och vackert och underbara hus och fina vyer! Uppiggande med en tripp så där och det går alldeles utmärkt med bara några dagar, man behöver inte alltid stanna så länge. Där fick man ett litet uppslag. Får man fråga vilka som flyger dit?
    Det var kul att se alla fina bilder och havet har den rätta färgen.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  26. Oj vad härligt ni ser ut att ha haft det. Nu har väl nog sommarlovet börjat på allvar efter en så avkopplande resa. Det var du värd ;) /Sandra

    SvaraRadera
  27. Ja tänk att det råkade sig så att vi var där samtidigt och har ett inlägg på samma dag med samma rubrik ;) Håller med, härligt land, så vänliga människor, underbar natur och god mat! jag tror bestämt att jag kommer att ha ett inlägg som bara handlar om hortensior, eller lavendel! Nu ska jag delta i din fina tävling! ha en skön fortsättning på midsommarveckan!

    SvaraRadera
  28. Uschiamej, nu sög det till rejält i restarmen igen...

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  29. Härligt! Kroatien e verkligen underbart fint! Å Hvar likaså :)Jessica

    SvaraRadera
  30. Hejsan! Vad roligt att höra att sambon är en gemensam bekant, världen ät liten :) vackra bilder från ett härligt land, det turkosa vattnet skulle jag också sitta och njuta av... Ha det så bra ! MALIN

    SvaraRadera
  31. Välkommen hem! Vilken fin resa ni gjort med underbara vyer, det har säkert gett massor med ny energi och avkoppling tillika.
    Ha en fin fortsättning på midsommarveckan!
    Kram /bea

    SvaraRadera
  32. Det ser helt fantastiskt ut i Kroatien så en resa dit kanske skulle vara något vid tillfälle. Maken har varit där för många år sedan och han gillade just ön Hwar mycket.
    Det var roligt att du skrev att jag verkade harmonisk. Maken skulle inte beskriva mig som en sådan person:)) Det är lite upp och ned som för de flesta men visst försöker jag/vi vara lite mer uppåt på bloggen. Det är ju alltid roligare än att gnälla och vara negativ.
    Må så gott!
    Kramar/Maria

    SvaraRadera
  33. Åh, vilken härlig resa du gjort! Underbara bilder!
    Jag längtar såå efter lite varmare väder... Sommar, sommar, var är du?
    Jo, jag bestämde mig i höstas att ta en ordentlig paus från lärarjobbet och sedan mars har jag ett vikariat på en förskola istället. Vikariatet har blivit förlängt till jul och jag är jätteglad för det. Jag längtar inte alls tillbaka till skolan...
    Trivs jättebra med att jobba med yngre barn!
    Hoppas du får en fin midsommar!
    Kram Sari

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.