onsdag 11 maj 2011

Nu grönskar det!

Det har verkligen hänt massor i naturen under de senaste dagarna! Som så många andra har vittnat om har vi begåvats med sommarvärme så det förslår och blir över! En delegation med härliga barn kom och rapporterade åt mig att utetermometern i deras klassrum visade 44 grader idag! :o)
Baksidan av huset på Lyckoslanten ser inte så grönskande ut ännu...
Däremot grönskar det i dammen nedanför och det är inte enbart kabbelekor och liljor som skjuter upp kan jag avslöja. Det är nu jag borde stå fyrfotad och ta bort allt ogräs där, men det är också nu och fyra veckor framåt som jag inte äger den tiden. Kanske någon annan förbarmar sig över min ögonsten (dammen).
Inomhus är grönskan tack och lov tuktad och växterna håller sig lydigt i krukorna. Njut nu av det soliga!

16 kommentarer:

 1. Visst är det underbart grönt ute o vad det växer det syns ,kramis Nette

  SvaraRadera
 2. Underbart vackert och varmt väder vi har och den ljuva grönskan som exploderar just nu, är enormt skön. Njuter av mina lediga dagar och gör så lite jag kan kan för tillfället;)
  Nu skall jag i alla fall ta en sväng i naturen!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Ja nog har vi väntat på denna ljuvliga tid och nu är den här!
  Vackra bilder!

  SvaraRadera
 4. Det limegröna är helt underbart mot den blåa himlen! Lite regn skulle nog också vara bra, vi har inte fått regn på flera veckor...


  Ha en fin kväll!

  Kramar
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 5. Så vackert grönt och soligt ni har fått det Ann-Lis! :) Vad skönt att snön nu har fått ge med sig och att våren har kommit med besked hos er. Jag tycker att det ser ut att vara hur fint som helst hos er. Njut av solen, värmen och allt det vackra och att ligga på alla fyra får du ta när du har tid och lust för det. Det är ju bråda tider nu när skolan närmar sig slutet av terminen. Men jag hoppas att du hinner sitta och njuta ute i solskenet emellanåt vännen? :)

  Kram på dig och ha en fortsatt fin vecka

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt nu när det grönskar mer och mer. Sången Nu grönskar det är en av mina favoritsånger som vi ofta sjunger här i familjen den här årstiden.
  Må så gott!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 7. Nu grönskar det var vår sång då vi tågade in till vår konsert i kväll. Det är en härlig melodi som jag tycker mycket om att sjunga.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 8. Härliga vårbilder, som vi har väntat på grönskan. Önskar dig arbetsglädje för de sista veckorna, sen kanske det blir husvagnssemester?
  Marianne ♥

  SvaraRadera
 9. Ogräs och gräs växer så det är inte klokt, är som ett växthus ute nu. Fuktig varm luft, kommer och sluta med rejäl åska säkert. Så fina foton du tagit på huset, ni bor så vackert.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 10. det finns nog ingen tid på året som är så fin som den vecka då träden blir gröna och våren riktigt exploderar i all sin skönhet. det gäller verkligen att fånga dagen nu!
  kram

  SvaraRadera
 11. Man förundras alla vårar över hur vackert det är med allt det gröna!

  SvaraRadera
 12. Grönt är verkligen skönt! Fint ihop med ert vackra röda hus också ;O)

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 13. Ja, vilket underbart sommarväder vi har haft!!
  Hoppas att det håller i sig till helgen!
  Den där första skira vårgrönskan är helt ljuvlig!!
  Ha det så bra!
  Kram Sari

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt med sådan sommarvärem. Då exploderar det nog ute i naturen.
  Härliga sommar bilder du visar idag.
  Ha de gott!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 15. Jösses va ni har sommar redan,vi har inte alls så varmt ännu,men det kommer! Blir väl regn i helgen,men det har jag beställt,måste prissätta loppiskläder...Grönt och fint har ni hos er!

  SvaraRadera
 16. Ha en fin helg.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!