tisdag 3 maj 2011

Hundra blommor och utmaning

Nu tycker jag att vi struntar helt i att det virvlade ner snöflingor när jag for till jobb i morse! Jag var vårklädd och glad i sinnet och nonchalerade att det bet i kinden! Hemma hos mig blommar det för fullt och vi lever i den tron att sommaren snart är här! Jag vill passa på att tacka er som har kommenterat så flitigt!
Efter att ha fått bloggen i bokform, kan vi på Lyckoslanten och alla som har bläddrat i boken se att varje inlägg är ovärderliga stolpar för minnet och jag fortsätter att dokumentera. Bilden ovan visar platsen jag togs till på 1 maj. Där fanns medelhavsbuffé på menyn (jättegott) och därefter for vi med färja till den närliggande ön. :o)
I går kväll kom äldsta sonen och hans sambo hit på middag (lax i paket).
En kväll i förra veckan hade jag besök av en före detta kollega. Hon känner mig rätt väl och hade den finaste presenten med sig! Jag har från och till virkat blombroscher åt henne och nu gav hon mig hundra nya modeller på blommor att sticka och virka!
Tack för denna inspiration! Det kliar så i fingrarna att få göra dem alla!
Jag fick en sömnadsutmaning av en annan kollega i staden och det går ut på att man ska visa ett välbehövligt sybehör och berätta om varför man valde just detta. (Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike. Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla miksi valitsit juuri kysyisen esineen.)
Jag har tidigare visat inlägg från mitt syrum. Där finns allt jag behöver för allehanda syprojekt, men jag vill särskilt framhålla alla böcker och pärmar med mönster!
Min Husqvarna Rose är ovärderlig och just nu är trollsländor ett trevligt tema både hemma och i skolan. Mönster hittar du här! Ha en fin fortsättning på första veckan i maj!

19 kommentarer:

  1. Oj, vilken fin bok du fick i present! Den måste jag nog försöka hitta. Jag älskar att bläddra i allehanda böcker fast jag inte skulle börja med något speciellt projekt.

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  2. Oj den boken verkar som gjord för dig! Fin hortensia!! Ha en bra fortsättning på veckan!

    SvaraRadera
  3. Älsklingsblomman Hortensia (fast blå) är nog alltid vacker.Tänk den som hade ett syrum(fniss) .Ordning o reda har du förstås.Kramis Nette

    SvaraRadera
  4. Vilken underbar bok.Verkar som den är gjord till dej.Bara så mycket fint,Underbar hortensia .Önskar dej en skön kväll.Kraaam Rita ♥

    SvaraRadera
  5. Oj Ann-Lis vad glad jag blir av allehanda tips du ger ! Blir lika glad varje gång jag ser Lyckoslantens ikon komma fram och ett nytt inlägg ! Suger lite på karamellen och öppnar inte med det samma... Sitter ner i lugn och ro,sedan kan man läsa vad du skriver... Din blogg är verkligen en feel good blogg !
    Sländorna tål prövas och boken verkar lockande...
    Kraam och god fortsättning på veckan...
    Sanne

    SvaraRadera
  6. Hej!!
    Kanonpresent;o)
    Nu struntar vi i snö & hagel....Sommaren är ju snart här!!!!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Du är helt otrolig! Hinner med massor och omger dig med den ena saken finare än den andra! Grattis till utmaningen...Den är du väl värd ;O)

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  8. Härliga foton! Och fina saker! Den bolen är inte dum alls. Kruxet är att jag knappt kan vare sig virka eller sticka. Men vill så gärna!
    Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Underbart med ett eget syrum att husera i. Jag blir alltid så sugen på att sy när jag ser allt fint du håller på med. Det är alltför länge sedan jag haft fram min Husqvarna nu.

    Ha det gott i väntan på vårvärmen! Kram

    SvaraRadera
  10. Vilken läcker sallad!
    Och den boken har jag också, den är hur trevlig som helst, jag sitter och tittar och njuter ibland.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  11. Boken var väl helt perfekt för dig. Själv är jag ganska dålig på att sy,virka och sticka. Jag har kunnat det men nu "hinner" jag sällan.
    Hortensia är en helt underbar blomma.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera
  12. Vilken fin present!Jag förstår att det kliar i fingrarna att få börja tillverka :)

    SvaraRadera
  13. Åhh, så mycket fint du bjuder på idag Ann-Lis! :) Jag blir alltid lika glad och får ett leende på läpparna då jag kikar in här hos dig. Du är så underbart positiv och det gillar jag. :)

    Ja, nog blev det lite kallt och kyligt ett tag nu men förhoppningsvis är det bara tillfälligt. Sommaren går ju inte att stoppa, den är på väg. ;)

    Boken var ju som gjuten för dig. Din vän känner dig väl. :)

    Ha det så bra vännen och sköt om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  14. Härligt med såna vänner som vet precis vad man behöver. Kul att få nya idéer. Ja du omger dig verkligen med vackra miljöer och ting. Medelhavsbuffé där vid vattnet verkade helt underbart.
    Ska ta och fundera lite på din utmaning.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  15. Intressant bok verkar det att vara. Och du är nog den rätta att visa ditt syrum som ju är i så flitig användning. God fortsättning med alla projekt :)

    SvaraRadera
  16. Vilken härlig inspirationsbok! Ditt syrum ser verkligen härligt ut, önskar jag hade mer tid för pyssel men allt i livet har sin tid och just nu är det småbarn och djur som tar allt tid. Så är det med det så den önskningen skjuter jag helt enkelt bara upp till sen och tar vara på det som är här och nu. Kul att du är så nöjd med bloggen i bokformat.
    Visst är det tur att man har en Maja som drar ut en på prommenader, jag har också en Annika, en kollega som jag går lunchprommenader med 1 timma varje dag. Det är också riktigt bra att ha:). Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  17. Jätte fin Hortensia.
    Och vilken trevlig ide´att göra bloggen i bokform. Ser riktigt intressant ut.
    Själv har blogg orken varit nere en tid för mig och till på köpet har jag fått en besvärlig förkylning. Bara värmen kommer piggar väl också jag till:)

    SvaraRadera
  18. Oj, det var en väldigt passande present till dig som kan förvandla tyger och garn till vackra ting!
    Mums..vilken läcker sallad!
    Ha en fin dag! / Bea

    SvaraRadera
  19. Vacker hortensia du visar!
    Vilken fin bok du fått och vad bra att du har en symaskin som fungerar bra. Min gamla Husquarna har verkligen gjort sitt men just nu är kassan för skral för några stora inköp:(
    Må så gott och ha en fin helg!
    Kram från Maria

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.