måndag 18 april 2011

Alla goda ting är tre

När jag kom hem från jobbet i eftermiddag strömmade värmen mot mig från den öppna dörren till uterummet. Man kan se hur solen gassar på där bakom fönstren i vardagsrummet och det är underbart att kunna "äta ute" varje dag numera.
Nu har jag fått den tredje boken av Anna Örnberg under temat "Inred lantligt".  Javisst, alla goda ting är tre! Jag gillar den här boken också - mycket!
Jag fascineras av bokens layout och idéer som definitivt sätter igång min fantasi och skaparlust. En härlig mix av färgglatt, bohemiskt, industriellt, herrgårdsstil och shabby chic med vitt som bas.
Jag insåg rätt snabbt vid första bläddringen att jag kommer att ha användning av boken även i mitt jobb - en riktig gör-det-själv-bok!
Nu har jag börjat hänga upp och placera ut påskbetonat, men i blygsam och diskret skala. Alla goda ting är tre... Varför säger man så? Kanske för att tre är ett heligt och magiskt tal. Man vill gärna tänka i grupper om tre: början, mitt och slut... dåtid, nutid och framtid... tro, hopp och kärlek... frihet, jämlikhet och broderskap... guld, silver och brons... tredje gången gillt... storebror, mellanbror och lillebror...  ;o) "Mellanbror" var hem i går och till helgen kommer de kanske alla tre. Alla goda ting är tre!

18 kommentarer:

 1. Ser bra ut den där boken måste nog beställa den,mitt habegär satte in en stöt.Jag hoppar över påskpyntet i år då vi far bort så tycker jag det är onödigt,kramis Nette

  SvaraRadera
 2. Jag har en av dom böckerna, ska kika i den nya när jag ser den. Så fin hylla du har till dina böcker, snyggt och se sina favoriter i en hylla. Och så roligt och få hem sönerna till påsk.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Det blir nog till att beställa denna boken också ;O) Du har en så fin och smart hylla för dina böcker... Värmen och solen har verkligen en lockande effekt nu och så roligt att våren kom med fart! Ha en fin påskhelg med nära och kära!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 4. den boken kommer jag vela ha också. har undrat över om det är mycket färggrannt i den som på bilden. men om stilen är lika som i de andra två är den säkert bra.
  ~marita~

  SvaraRadera
 5. Visst är det så ;)
  Säkert fin bok!
  Ha en fin vecka ...

  SvaraRadera
 6. Ja, alla goda ting är tre, men det går bra med fler också, eller hur? Så fint du har ställt dina fina böcker, mysigt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Även jag har fått hem min bok av Anna Örnberg. Blir säkert intressant bläddring av den nån dag över påsken.
  Annars så börjar min påsk vara ganska full späckad, kommer mest att vara borta så här blir det inte så mycket påskpyntat.
  Ha det bra!!

  SvaraRadera
 8. Förstår att du ser fram emot att få hem sonen. Jag hoppar bara upp på cykeln och kör några minuter så är jag framme hos alla tre...fast jag kör ju till olika adresser och en bit ifrån varandra.

  Har sett många som har den boken nu. Får ta och bläddra lite i den då jag stöter på den. Men det ser väldigt inspirerande ut i din hylla.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 9. nu får du dessutom vänta på vinst nr. tre, för jag såg att du hade vunnit hos cosy living också :)
  vad roligt att ni får hem alla era tre guldgossar till påskhelgen!
  kram

  SvaraRadera
 10. Alltid roligt med böcker som inspirerar. Kan man dessutom använda det i arbetet är det verkligen pluspoäng.
  Så skönt det är med solen nu!

  SvaraRadera
 11. Visst är det härligt med den underbara våren vi äntligen fått. Inspiration i alla former är alltid välkommet..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 12. Kanske jag borde skaffa boken.... du frestar mig ;) Ha en skön fortsättning på kvällen!

  SvaraRadera
 13. Den boken ser mycket intressant ut. Jag är lite nyfiken på var du beställt den. Har tänkt mig att beställa lantliv tidningen men boken den där boken verkar mycket bra. Att bara få titta på vacker inredning och kanske fixa lite själv är ju en tjusning.

  SvaraRadera
 14. Fina böcker dedär, äger bara en tillsvidare! Visst verkar nr 3 vara magiskt... Njut av ditt uterum, vi har ännu kyligt hos oss,brrr!

  SvaraRadera
 15. va roligt att få hem alla tre, jag får bara två av tre töser hem till påsken, men det är fantastiskt redan det! stockholmstösen hinner inte komma, sa hon, hon ska plugga...
  dina bokhyllor är jättefina!
  glad påsk!
  susanne

  SvaraRadera
 16. Visst är alla goda ting tre. Har själv tre barn.
  Har den andra boken av Anna Örnberg. Får önska mig trean.
  Ha en bra påsk
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 17. Annas nya bok skall jag nog beställa ! Roligt med böcker som sätter fantasin i gång !
  Ha det bra !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 18. Böcker med inspiration kan man aldrig få för många utav.
  Hoppas du får en fin påskhelg!
  Glad Påsk! /Bea

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!