söndag 31 januari 2010

Sypyssel-Tilda

 
Nu har en Sypyssel-ängel funnit sin plats på Lyckoslanten. Jag hade kroppen till en Tilda-ängel i en av mina korgar och den var lagom liten att sätta en personlig prägel på. Det var egentligen meningen att hon skulle kallas Sy-Tilda, men  så kändes hon så pysslig och fick en kalufs som liknar pysseltantens i Äntligen hemma...
 
Samtidigt sydde jag mig ett par nya Tildatofflor i samma tyg som ängelns klänning. Jag har slitit ut två av de fem par jag sydde i höstas. Men nu kände jag för blått och fräscht!
Det kan se rörigt ut, men var sak har nog sin plats. På den här sidan av syrummet finns flera tildor, men man ser nog kanske redan nu vem som bestämmer.
Litet pyssel blev det i uterummet. Nu är det varmt och skönt där och efter att jag har gjort bort litet jobb, ska det bli middag där. Pizza har jag hört! Ha en skön söndag!

lördag 30 januari 2010

Blommigt och vitt

Denna dag bjuder på kyla, som vi har blivit så vana vid denna vinter. Jag har längtat efter att få fotografera i dagsljus, men dagens bilder bjuder på aningen mycket ljus.
Bilderna visar något av det vita och blommiga som jag har dekorerat Chippendale möblemanget i vardagsrummet med.
Det är rätt sällan vi sitter här. Det händer när vi njuter av brasa i öppna spisen eller klinkar vid pianot. Kanske några divaner kommer hit när tiden är mogen.
I soffan finns en ny Carpe Diem kudde.
Likaså fick "stolen i hörnet" ett Carpe Diem överdrag. Det här är en av de många extra stolar som hör till köksbordet. Nu ska jag sätta mig vid köksbordet och njuta av en lätt lunch - nu när jag fick sällskap för en stund. Önskar er en skön lördag!

torsdag 28 januari 2010

Vittrar helg

Den här sylådan (en present från senaste helg) får representera dagens pryl från Lyckoslanten. Jag tycker att min vän och bloggvän Livet på Vestergård uttryckte så fint det här med saker och ting. Det är faktiskt väldigt olikt mig att fokusera på prylar. Men jag tror att när man jobbar med människor så intensivt och ger av sig själv är det skönt att fokusera på annat än sin egen person.
 
Den helg jag känner vittring av hoppas jag ska bjuda på en del pyssel och en del förändringar i inredning. Det ser jag fram emot! Kanske sylådan fylls med diverse sytillbehör också.
Torsdagskvällar betyder planering i stora mått. Senaste torsdag när det var under 3m/s skickade jag upp en svävande lykta. Jag har köpt tio stycken och gav en till mina elever som jag undervisar i fysik. Den skickade vi upp dagtid, men vilket intressant fenomen att se hur lyktan far högt och långt  allt medan den brinner i sju minuter.
Goda tankar skickade jag upp till alla i den mörka kvällen!

tisdag 26 januari 2010

Home sweet home


Som synes på klockan kom jag hem före halv tre idag. Det är en nyhet i min läseordning att jag har en dag då jag slutar så tidigt, blott att jag inte glömmer bort mig i uppgifter i skolan. Jag trivs bäst med att planera hemma vid mina egna apparater och böcker.

Klockan och skylten köpte jag på Stockmann i helgen. Jag har placerat dem på varsin sida om köksfönstret och jag känner mig litet som Mr. Bean när jag har fotograferat så att det ska synas att det är ljust ute! Hihi! För en stund sen lyste solen som bara den och att se den ger ny energi!

Idag kom ett paket med trevligt innehåll: Tildatyger och massor av inspirerande pappersmaterial i pigga färger. Genast börjar det klia i fingrarna, men innan dess finns här annat att göra. Varsågod, ta en choklad dagen till ära!

söndag 24 januari 2010

Frukostupplevelse

Lördagens frukost blev en riktig upplevelse.
Sönerna hade bokat lyxfrukost för oss alla på ett riktigt "mamma"ställe.
Åtmistone gillade den här mamman miljön och frukosten på Villipuutarha.
Det var vintage för hela slanten och massor att se från golv till tak.
Många av er skulle säkert ha velat dela den frukosten med mig?
 
Toaletten var en upplevelse i sig med dess belysning, tak och spegel.
Det var många bilder från en del av caféet som rymmer femton personer. Gårdagen gick i övrigt ut på fika, shopping och middag med sönerna. Nu har vi haft en natt på hotell och hotellfrukost är ju toppen, men inget i jämförelse med gårdagens två timmar långa upplevelse till frukost. Tack! Ha en skön söndag!
 

fredag 22 januari 2010

Fredag kväll i huvudstaden


Nu är jag ut på vift igen. Idag gick resan till Helsingfors och som bäst sitter jag och myser i sönernas lägenhet där vi övernattar. När jag och deras far kom hit blev vi bjudna på en supergod tacopaj.

Det känns ju inte som så längesedan mina dagar var fulla med att passa och mata mina tvillingsöner, men nu får man gå till deras dukade bord. ;o)


De bor i en kompislägenhet i ett nybyggt hus nära till Arcada där de studerar. Det betyder att de har gemensamt vardagsrum, badrum och kök, samt varsitt rum.

Många tända ljus, t.o.m. på toaletten. Like mother like sons.

I morgon väntar många överraskningar och det får du säkert läsa om sedan. Nu njuter vi av kvällen!
 

onsdag 20 januari 2010

Ska bara...

Tänk hur det kan bli när man ska bara... Jag skulle bara söka en tallrik till brödet jag värmde till den grillade kycklingen.
Då fick jag syn på den bortglömda servisen uppe i skåpet. Servisen på 49 delar som jag samlade inför millennieskiftet och som jag sällan använder...
Min väninna har den också. Har du Greenwich Meridian 2000...? (Försökte googla om den utan resultat) Se där står min julros nummer två. Den första slängde jag när den såg död ut. Det skulle jag ju inte ha gjort eftersom rötterna lever och den ska blomma nästa jul igen om jag planterar den ute över sommaren och inte glömmer att vattna...
Det var ju det här jag skulle göra. Sätta mig ner och njuta av en matbit och läsa den nya tidningen... (Och det gjorde jag!)
Hmm... Kanske julrosen tar sig bättre här, bredvid barnstatyn...
Kanske blev det ändå bättre så här. Nu ska jag bara njuta färdigt av kvällen.