torsdag 4 november 2010

Hjärtligt

Nu blev det torsdag kväll! Hur märkligt är inte det? Det är extra påtagligt när man planerar lektioner som man har en gång i veckan och tycker... men, det var ju alldeles nyss! :o) Solen har hälsat på och gått hem till sitt när jag kommer hem och bilderna blir därefter. Hur som haver virade jag ihop en mobil av de glashjärtan jag köpte i Trondheim. Mobilen får tillsvidare hänga vid öppna spisen i vardagsrummet.
På väggen i samma rum där det tidigare fanns ett väggord (det nygamla finns i hallen/allrummet) finns nu en spegel. Min plan är att ta bort själva spegeln och rama in ett väggord med tiden. I spegelbilden syns sönernas fioler, som min pappa har gjort.
Dagens post innehöll en handarbetstidning med hjärtliga alster.
Här ovan är inspirerande bilder från Rivièra Maison. Det har öppnats en ny Rivièra Maisonaffär nära där lillasyster bor, så hon lär snart få besök! Inte ännu dock, här är det fullt upp med att göra om äldsta sonens rum till "må-bra-rum"! Ha det gott tills vi ses och det blir utlottning här på Lyckoslanten!

27 kommentarer:

 1. Vackra glashjärtan du köpte det gav en vill ha reaktion ,Kram ,Nette

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker mobil, så fint med hjärtan i glas. Den butiken i närheten av din syster är säkert jättefin, bilderna lovar gott. Och då kommer vi ha utlottning samtidigt nästan.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Gokväll, inget pärelov där inte hör jag. Mobilen med glashjärtan blev läcker, man skulle kunna kalla även den för hjärtan på tråd.

  Carl Larsson bård nu blev jag nostalgisk den hade vi i vårt förr hus och jag tyckte mycket om den. Då efterträdarna var där och tittade var de bekymrade hur de skulle kunna få bort den utan att förstöra tapeten (smaken är som baken).

  En fiolbyggande far... det var inte illa!

  Mycket fint att kolla på även idag!

  SvaraRadera
 4. Fin hjärtmobil. Låter skönt med ett må bra rum.
  ha en fin kväll.
  ~marita~

  SvaraRadera
 5. Vilken fin mobil, och extra roligt är det ju med saker man haft med sig hem från resan!
  Underbara bilder, gillar särskilt den söta skylten som hänger på dörren.
  Bra med ett jobb dit du kan ta tyg som blivit över. Just att väva är ju också ett finfint sätt att använda överblivet tyg och gamla lakan, gardiner och kläder! Du får höra av dig om du har mycket tyg du vill bli av med och inte själv vill väva upp det! ;)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Det är alltid lika hjärtligt att kika in här hos dig som bjuder på små guldkorn i vardagen. Du är fantastiskt duktig på att servera upplägget ljust och vackert samt med en stor portion inspiration.
  Trevligt veckoslut och Alla helgonshelg!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 7. Så vacker den blev din hjärtmobil! Riviera Maison är min stora favorit också!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 8. Så fin mobilen blev!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 9. Du den affären verkar farlig! Vilka fina grejer de har!
  Glasmobilen är ren och vacker.
  Läsförståelse är mycket intressant. Jag föreläser ibland om det på de sex skolorna som jag arbetar på. Nästa vecka är det F-9 lärare från tre av skolorna som ska få en dos.
  Ha en fin avslutning av veckan.
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 10. Mobilen får gärna flytta hem till mig om du tröttnar, jättefin !!! Undrar om vi tänker på samma butik...i samma stad...? Har inte hunnit dit själv än, men snart nog! Öppethållningstiderna är dessvärre inget att hurra över, till 17 på vardagar... :(

  Kanske vi råkas i butiken? Vem vet...

  Må bäst!

  SvaraRadera
 11. Vad fint det blev med hjärtan i din mibil. Vad roligt att dina söner har spelat fiol. Det har min ena dotter också gjort liksom jag själv. Jag tycker mycket om fiolmusik och det beror nog på att jag härstammar från Dalarna.
  Vilka vackra bilder du visar från Riviera Maison.
  Må så gott och ha en fin helg!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 12. Du verkar ha hittat en del fina o inspirerande grejer i Norge men inte konstigt egentligen, där är de ju så idérika. Undrar bara hur du hittar alla intressanta ställen eller söker du på nätet redan innan du far?

  SvaraRadera
 13. Dina kristallhjärtan är väldigt vackra!! Kristall är för övrigt något jag bara börjar tycka allt mera om... Javisst går tiden fort...nästa vecka får vi redan brata om JJJJulgubben ;) Skön helg ♥

  SvaraRadera
 14. Så glittrigt och fint! Skön helg! Kram Mia

  SvaraRadera
 15. Vilka fina hjärtan du hittat, tidlös mobil!
  Det verkar nästan som om vi fått samma handrabetstidning igår, fanns det Tildamönster i din tidning också? Jag hittade ett nystan ullgarn i gömmorna, garnet är från traktens får. Virkade ett par pulsvärmare utgående från din bild och beskrivning, tror jag skall ge dem till mamma när vi far dit i morgon.
  Ha en skön helg med många tända ljus.
  Marianne ♥

  SvaraRadera
 16. vilken fin mobil du gjort! nåja, varför är jag ens förvånad - allt du gör blir ju så fint!
  den där affären i din systers stad/min hemstad har jag besökt ett par gånger. den har ju funnits en tid redan, men på annat håll i stan. trevlig butik :)
  ha en skön helg! kram

  SvaraRadera
 17. Väldigt fin mobil! Du får till det så fint!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Så fin mobil du gjorde av dina hjärtan!
  Dagarna och veckorna de rusar iväg och nu får vi njuta av fredag igen. Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
 19. Tack för härlig inspiration! Underbara bilder,det är fint med väggord...Ha en skön helg Kram Susanne

  SvaraRadera
 20. Hittade hit alldeles just!
  Du har en fin blogg!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 21. Vilken fin mobil med glashjärtan du gjort! Jag gillar också Riviera Maison. Brukar titta in på deras hemsida ibland samt besöka deras butik i Helsingfors då jag är i stan. Tyvärr så är det rätt så dyrt, men vissa små saker har jag köpt i alla fall. Så kan man också hitta liknande saker som de som Riviera har av andra billigare märken, tex. AmandaB.
  Ha en riktigt skön helg!
  /Sanna

  SvaraRadera
 22. Vilka bilder.
  Ha en bra helg!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 23. Så vackert med en kristallhjärtemobil! Fina bilder du visar , som alltid...
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 24. Jättefin mobil! :) Vilken fantastisk känsla för färg och form du har Ann-Lis. :)

  Visst saknar man det där härliga ljuset från i somras? Det är bra mycket svårare att fotografera dessa dagar. Men, man tager vad ma haver. ;)

  Jag hoppas att du har en riktigt fin helg kära bloggvän och njuter av några lediga dagar.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 25. Mobilen ser jättevacker ut. Det är så fint med hjärtan.

  Jag ser att vi har ett delat intresse i hobbyböcker :) Det finns några stycken i min hylla också. Jag tycker danska förlaget Klematis har många fina böcker, men håller med om att norrmännen är duktiga de också.

  Ha en skön fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 26. Här var det mycket härligt! Kan tänka mig att det glittrar härligt i hjärtanen. Superfina blombilder, jag älskar ranunkler! Mönstret till ett sånt virkat hjärta skulle inte vara så dumt att ha... :)

  Det här med ålder blir ganska ointressant då man kommer upp i en viss sådan. Min mamma har massor med kompisar som är i min ålder och jag tycker det är mycket givande att umgås med folk i mammas ålder. Huvudsaken är att man har liknande intressen antar jag <3

  Hoppas du har en skön söndag!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!