tisdag 2 november 2010

Böcker på tavellist

Min snälla kollega köpte två tavellister åt mig från Ikea för några veckor sedan. Min snälla man målade dem vita och nu är de uppsatta på väggen ovanför hörnsoffan i allrummet. Det är där jag oftast sitter och läser det som inte angår jobb vintertid och det är där jag virkar, stickar, syr (för hand) etc. de få gånger jag ser på tv.
Jag har redan hunnit ordna om med böcker och variera med prydnader och ljus. Idag köpte jag ljusslingor som jag kommer att dekorera tavellistorna med månaderna framöver.
Jag kan tänka mig att tavellistorna fylls helt med julinspirerade böcker snart. "Julepynt och julegaver" är bl.a. en bok som jag gillar.
Jag virkade pulsvärmare till en del enligt mönster ur den boken i helgen. Jag utgick från drygt trettio luftmaskor och virkade nitton varv med stolpar, sydde på spets i ena kanten, sydde ihop och lämnade hål för tummen. Där under kan man se det långa linne som jag nämnde om för några inlägg sedan och som jag kantade med spets och rosett.
Är det bara jag som tycker att många bra hobbyböcker är norska och då menar jag inte enbart Tone Finnangers Tilda-böcker! Om en stund, efter någon timmes planering, ska jag kura ihop mig i soffan med en virkning. Ha det så gott i din boning var än du befinner dig!

28 kommentarer:

  1. Många fina böcker på dina nya hyllor! Passande vackra att se på och nära till hands att bläddra i. Den där Lee boken har jag också bläddrat i i bokhandeln, fast idag hämtade jag hem den fina boken "Lev vackert"... Så jag för väl nöja mej ett tag framöver :O)

    SvaraRadera
  2. "Lev vackert" tar sig också fint på listorna, men aningen stor i jämförelse med de andra. :o)

    SvaraRadera
  3. Jag har nog många norska hobbyböcker o danska o tyska o jag vet inte vad,den som tycker kan bra ta sig en inspirations stund i min affär (på några timmar) listen bra idè om man hade väggar har kommit underfund med att det saknas sådär en tio väggar i mitt hus,kram Nette

    SvaraRadera
  4. Hej på dej!

    Vilken fin blogg du har här finns ju massor av fint att navigera runt ibland. Vi har ju något gemensamt mer än att vi bloggar jag är också lärare men i Skåne... har ni kanske också "pärelov" den här veckan ;-) ?

    Hit vill jag hitta igen så jag lägger mig som följare.

    SvaraRadera
  5. Så fint med en bokvägg, och praktiskt bara och ta en bok och sjunka ner i soffan. Jättefina pulsvärmare, du både syr och virkar jättefint.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  6. Så mycket du har på G! Fina tavellister, de har du användning för året runt! Har också funderat på pulsvärmare, de måste ju bara vara sköna? Kanske skall jag slå till nu när huset är nystädat och inget annat "måste" göras.
    Ha en skön virk-kväll!♥
    Marianne

    SvaraRadera
  7. Härliga böcker! De både norska du visar skulle jag gärna ha också. Ja det finns verkligen fina norska pysselböcker och bloggar också för den delen.
    Lees bok funderar jag också på att köpa, men har inte riktigt kommit mig för än...

    Kramis, Nicole

    SvaraRadera
  8. Hej vännen!
    Tyvärr har jag inte hunnit lämna små avtryck den senaste tiden när annat upptagit min tid.

    Vilka inspirerande böcker på rad, såna kan man aldrig få för många utav :)
    en liknande hylla finns i köket hos mig med vackra kokböcker.

    Söta pulsvärmare! Oj, så mycket trevligt det finns att pyssla med i höstmörkret.

    Trevlig kväll!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  9. Där hade du mycket fint att botanisera och finna inspiration i. Dina pulsvärmare är sååå fina. Ha en fin afton, rara du!

    kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga pulsvärmare du gjort.
    Blev ju riktigt bra med tavellisterna. Och många intressant böcker på.
    Bra med teamwork!

    SvaraRadera
  11. Planerar in tavellister åt fotografier i renoveringen, som nu är i full gång ... när den nu blir färdig ;)
    Dygnet ska behöva få några tilläggstimmar den här årstiden!

    Njut av kvällstunderna!

    SvaraRadera
  12. Va snyggt med stolparna den vägen! Måste testa :)

    SvaraRadera
  13. Nej även jag tycker att de bästa hobbyböcker är norska. Undrar om det är lite vättigare pris på dom i Norge eller är de lika dyra som här?. Dessutom har jag svårt att hitta det jag vill ha här av norska böcker.
    Mycket intressant att ha böckerna på tavellister, då när man ser dem hela tiden kan ju inspirationen öka. Goda ideér du har.

    SvaraRadera
  14. Jag kan tro att julepynt-boken är fin! Söta pulsvärmare du gjort! ♥

    SvaraRadera
  15. Så fint det blev med tavellisterna och säkert roligt att variera med allehanda ting!!! Pulsvärmarna blev hääärliga, duktiga du!!!

    Njut av kvällarna med fina inredningsböcker :)

    SvaraRadera
  16. Håller med dig om att många bra pysselböcker är norska. Jag brukar kolla på Adlibris för det är så bekvämt att klicka hem dem till brevlådan.
    Gillar dina pulsvärmare förstås. Hyllorna blev kanonbra att ha lite årstidspynt på.
    Kram
    Imorgon...06.30....bär det av till Skolforum i Älvsjö.
    Sen är det lov torsd. och fred.
    Kram
    annika

    SvaraRadera
  17. finfint! jag har också två sådana tavellister, fast i den kortare längden, men vet inte riktigt var jag ska placera dem än så länge. månne de inte hittar sin plats så småningom.
    vad flitigt du är jämt och ständigt! igår stickade jag faktiskt en mössa till yngre sonen, som är på uppbåd i skrivande stund (när blev mina grabbar så stora?), och idag lade han in en beställning på en eller två till - i andra färger än den illgröna jag stickade igår :)
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  18. Så vackert det blev! Bra att ha inspirationsböckerna nära till hands. De är flitiga där i Norge för det är faktiskt många hobbyböcker som har norsk text.

    SvaraRadera
  19. Hej min vän! Så jättefina pulsvärmare ska jag nog också skaffa mig! Så många mysiga böcker du har och mysig julbok, det ser trevligt ut att ha böcker på tavellist och blir ju mer inbjudande att läsa dem också! Kramar från Maria

    SvaraRadera
  20. Roligt att jag kunde vara till hjälp. Resultatet blev riktigt lyckat.

    SvaraRadera
  21. Hej fina bloggvännen!

    Åh, vad mycket härligt jag har läst ikapp här hos dig nu. Jag har fått se alla dina fina klädinköp, den fina väskan du har sytt, ert fina väggord och vackra tavellister. Jag imponeras av din härliga kreativitet Ann-Lis. Du är en sann inspirationskälla. <3

    Och visst är boken "Kärleksmums" en pärla? :) Den köpte jag på Bokmässan i Göteborg och den har det bläddrats mycket i, men jag har ännu inte hunnit baka något av alla inbjudande recept. Men snart så...

    Ha det så bra kära du!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  22. Ojj... så många fina inlägg du har hunnit med under min resa till fjärran land! Fina böcker på hyllan. Alltid roligt att få tips om nya böcker för de är verkligen inspirerande. Ha en skön kväll!

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  23. Visst är det trevligt att samla sina inrednings, pyssel och kokböcker på som du några tavellister. Snygga pulsvärmare.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera
  24. Så fint med fina böcker på tavelhyllorna - böckerna är ju fina som tavlor! Och bra att ha nära till hands när man vill bläddra i dem.
    Du gjorde ett bra val gällande tunikan...perfekt höstfärg och passar kanske även mot jultider.
    Trevlig torsdag!
    Kram sabina

    SvaraRadera
  25. ser på dina bilder böckar jag också vill ha :)
    jag som är galen i hobbyböcker ;)
    ~marita~

    SvaraRadera
  26. Ja jag gillar oxå norska hobby böcker.Julepynt och julegaver har jag inte sett förut. Så kanske man måste försöka få tag på den.
    Tack för tipset. Kommer gärna igen på din blogg.
    Kram
    Sanne

    SvaraRadera
  27. Både fint och praktiskt med böckerna på tavellist. Den idén måste jag fundera på om skulle passa hos mig också. Annars håller jag på att flytta alla mina hobby-och trädgårdsböcker till bokhyllan i vardagsrummet så att allt ska vara samlat på ett ställe i huset.
    Jag kommer gärna igen till din fina blogg.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.