lördag 23 oktober 2010

Från en vacker stad till en kär stad

Trondheim är en otroligt vacker stad och jag är glad att vi nu har en naturlig länk dit. Minnesbilder jag har i huvudet från tidigare besök och andras bilder är dessa av husen i Bakklandet (old town), gamla Bybron och Nidarosdomen.
Jag fick god tid för mig själv att ströva runt i Trondheim hela fredagen medan de andra hade andra uppgifter, såsom sonens vinterdäck och annat som skulle fixas.
Jag hade faktiskt en lyckosam dag och månne inte jag visar något i bloggen senare. Visst, vi fick god tid för fika, middag och privata besök tillsammans.
Sammanlagt har vi hittills kört 1900 km under denna resa och trafiken har tagit oss förbi trafikolyckor och delvis halt väglag. På norska sidan och mellan Storlien och Åre var det besvärligt väglag och vi tog en timmes paus i Åre.
Mickel Räv mellan Sollefteå och Örnsköldsvik.
Vi har anlänt till vårt kära Umeå och Clarion Collection Hotel Uman och vi är tacksamma över att det ser ut som om färjan som går över Kvarken är reparerad och att vi inte behöver köra ytterligare 800 km runt Bottenviken i morgon. Jag vill gärna finnas på jobb och ta hand om mina elever när höstlovet är förbi.  Nu säger jag "Gonatt" eller "Gomorron", precis som det passar dig bäst!

12 kommentarer:

 1. Det har varit ett händelserikt höstlov för din del. Säkert intressant att se var sonen håller hus just nu.
  Håller tummarna för att färjan ska gå normalt :)

  SvaraRadera
 2. In Trondheim war ich auch schon einmal, eine schöne Stadt, eine wunderschöne Erinnerung!
  Liebe Rosinengrüße

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker stad och domkyrkan är ju ståtlig! Trevligt med nya vyer och upplevelser... Ha en bra färd över sjön!!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder o trevliga upplevelser men hur hann du fånga räven(på bild) ,tur att båten har tur idag det verkar ha varit dåligt den här veckan,välkommen till hemlandet ,Nette

  SvaraRadera
 5. Vilken fin räv du tagit bild på!
  Det var redigt mycket bilkörning det, men roligt förstår jag! Och vackert i Trondheim!
  Åk färja försiktigt hem nu!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att den långa bilresan gick så bra! Väckte reslusten hos mig, Vilken fin bild på räven, tror att vi har ett riktigt räv-år. Har sett många i somras. Hoppas att resan över kvarken går bra.

  Söndagskramar Anna-Lena

  SvaraRadera
 7. Vilken resa Ann-Lis och underbara bilder dessutom. Jag har tyvärr aldrig varit i Norge men jag hoppas verkligen på att komma dit en dag och dina bilder får mig att längta än mer.

  Jag hoppas att färjan gick som den skulle och att ni hann hem i tid. Vilket härligt höstlov du har haft!

  Ta hand om dig!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Trevliga, litet vintriga bilder :)

  SvaraRadera
 9. Det låter som om du haft ett härligt höstlov med en massa upplevelser. Det är skönt att få komma hemifrån vardagen och uppleva något annat. Då är det desto roligare att få komma hem igen.
  Må så gott i veckan!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 10. Du verkar ha haft ett underbart höstlov. Nidarosdomen är så vacker.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 11. Jaså, har ni haft höstlov denna vecka! Jag jobbar en och en halv vecka till, men sedan är det några dagar extra ledigt! Ska bli sååå skönt!
  Oj, vilken lång bilresa ni gjort! Fin stad ni besökt i Norge!
  Ha det så bra!
  Kram Sari

  SvaraRadera
 12. Vackert!!! Alltid skönt med ett avbrott i vardagen, man orkar så mycket bättre då! ...och kanske har du shoppat något trevligt också som vi får se senare...? Kramen

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!