tisdag 19 oktober 2010

Fångat en regnig dag

I går när jag lät framkalla ännu en fotobok i foto- och presentaffären i vår stad, föll ögonen på stegen som jag genast visste var jag ville ha - i hallen! Vi har luftvärme och det finns ett värmeelement där som är frånkopplat och som jag ville dölja. "Du har fångat mitt hjärta" står det på hjärtat som jag köpte på en höstmarknad.
Små Tildahjärtan har jag sytt av restbitar och de är de enda godsaker som bjuds i skålarna här fram till jul. Javisst - jag sköter min motion precis som jag har lovat! ;o)
Det blev en riktig mysig datorhörna då sonen slängde ut alla onödiga möbler i helgen och ersatte dem med ett litet datorbord och en fåtölj. Så skön vrå att jag kommer att sitta där någon stund själv som omväxling. Fåtöljen är ställbar från upprätt sittande till viloläge.
Jag gillar verkligen den här typen av fotoböcker som jag har gjort på sistone. De är stadiga med ordentligt tjockt och tåligt fotopapper, inte alls som de böcker jag tidigare beställde via nätet och som inte på långt när håller samma kvalitet. Det är aningen vemodigt att bläddra i den där "Husvagnssommarboken 2010" och se allt det där somriga. Han som håller årorna där ska ta mig på en tur, men mera om det i morgon. 
Hösthälsningar till dig!

19 kommentarer:

  1. Stegen ser ut att passa perfekt där den står. Mysiga kompisar som har hittat dit också. Jag har funderat mycket på att göra fotoböcker till jul i år eftersom jag fotar så mycket. Är det mycket jobb att sitta och plocka ihop bilderna?

    Ha det gott i ruskvädret!

    SvaraRadera
  2. Jo jag gissade att det var som du satt där med din fotobok när jag också var in dit :) Snyggt med stegen och så mysigt för dem att få sitta där! Fina hjärtan med!
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  3. Det är ett kanonbra sätt att göra fotoböcker på nuförtiden. Jag gjorde en bok om vår skola, för vår rektor och en lärare åkte till Colombia nu i september för att vara med på invigningen av Stureskolan Amazonas. Vi har haft olika projekt som har gjort att pengar har samlats in till att bygga en skola ute i en by efter floden. Klart att eleverna i Amazonas Stureskolan ska veta hur det ser ut i Örebros Stureskola.
    Det är så kul att göra temaböcker och det gäller att det är bra kvalitet.

    Tack för hjälpen med problemet. Jag hade läst att man skulle trycka på html för att fixa med bilden så det var det jag hade gjort och det var första gången som jag gjorde den åtgärden. Det hade jag glömt nästa dag då jag skulle göra inlägget.
    Ha en fortsatt bra vecka.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  4. Tror faktiskt att det är en bra grej det där med fotoböcker fast jag själv inte kommit mig för att göra någon ännu.
    Stegen den verkar passa perfekt där den står. Ha en skön kväll.

    SvaraRadera
  5. Så fint det blev med stegen! En riktig hit.l Det är kul när det bara liksom faller på plats!
    Var gör du dina fotoböcker, eller rättare sagt, vem är producenten? Lite nyfiken, jag gör på nätet och tycker dom blir OK, men man vill ju alltid ha det bästa om det går.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Smart och snyggt blev det med stegen framför elementet.
    De enda "karamellerna" min mamma riktigt tyckte om var polkagrisar och dina hjärtan får mig att tänka på henne.

    Maidi

    SvaraRadera
  7. jag har kikat på sådana stegar jag också, men får även i det här fallet konstatera att vårt hus är alldeles för litet ;) faktiskt så tog jag hem höstörar redan förrförra sommaren från skärgårdshuset och en av dem har jag för länge sedan sågat till stegpinnar. har bara inte kommit mig för att spika ihop allt. den stegen ska i alla fall stå utomhus, om den nu någon gång blir färdig...
    fin pläd på stegen också. den skulle jag däremot ha rum för. är det den som finns på ikea. köpte i så fall "nästan" en nyligen. ;)
    kram

    SvaraRadera
  8. Hejsan!

    Men inte visste jag att man kan lämna in foton och få ut en personlig fotobok!!+ Om jag förtod det hela rätt!+ Vilken lysande idé..Nu när alla bilder ligger i datorn blir de lätt kvar där till ingens glädje!

    Ha en fiktigt härlig tisdagskväll!

    Kramis Sanne!

    SvaraRadera
  9. Vilken superfin stege, kaniner samt fotobok!!Så otroligt mycket fint du visar! Ha en trevlig tisdagkväll!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Ja mina blickar föll också på den stegen när jag besökte den affären, men jag har inte riktigt utrymme för den.
    Fotoböcker är fina minnen! Så har vi veckans sista dag i morgon...

    SvaraRadera
  11. En vacker vardag: Jag har tidigare när jag har beställt över nätet (Ifolor) lagt ner mycket arbete på fotoböcker, nu för jag bilderna på usb-minne och maskinen i fotoaffären gör jobbet på 15 minuter och boken är min.
    Anelias hantverk: Jo, jag såg dig när jag svängde huvudet, men du hade fullt upp med affärsmannen och jag med mitt! ;o)
    annika: Så litet så. bra om man kan hjälpa!
    Snäckskaldalen: Vet inte vad maskinen heter, men jag har länkat till fotoaffären så kanske det finns något liknande där du bor... eller så kommer du på besök! ;o)
    alegni: Ofelia pläd från Ikea, jag har dem litet varstans här i huset! ;o)

    SvaraRadera
  12. Dina hjärtan ,som marianne karameller så vackra i din skål,kram Nette

    SvaraRadera
  13. Otroligt att det går så fort att få ut en bok. Hur många sidor gör den då? Fin stege du köpte. Och allt annat med för den delen ;O)

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  14. hej igen! kamomillas reportage finns i toivekoti & puutarha.
    skön tisdagsafton!

    SvaraRadera
  15. Hej Vännen, så fina dina hjärtan är:) och kalorisnåla,,,usch jag har gått upp så mycket i vikt. Skyller på stress, vill träna men hinner inte,,,bra ursäkt va?!:) Här packas d dag som natt,,,,,,och grejer har man så det räcker o blir över,,,helt sjukt egentligen.

    Nej nu ska jag gå o se lite tv.
    Ha d bäst

    Stor Kram Sari

    SvaraRadera
  16. Nu visar du mycket fint och intressant på en gång!Stegen, pläden och kaninerna är fina, helt i min smak! Men dina hjärtan är också jättegulliga! Jag tror faktiskt att jag ska ta och sy några jag också i härliga röda mönster till julen...allt du visar på bloggen får man väl ta idé av? :) Blev så inspirerad.
    Sedan till fotoboken. Tydligen är det inte över nätet du gjort det då. det har jag hört om tidgare men är detta något bättre system? Får man boken direkt? behöver du inte göra någon layout själv? får man in texter? Märker du så många frågor.... Snart hägrar höstlovet .) Njut av vardagen tills dess!

    SvaraRadera
  17. Oj så mycket sött du knåpat ihop. Tomtarna är ju bedårande :). Stegen är ju praktisk och användbar helt klart. Kul med fotoböcker och bra minnen att lämna efter sig en vacker dag också.
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  18. En fin stege du fyndat, en sån hade jag gärna haft i sovrummet, men tror att det skulle bli en klätterställning för våra buspojkar!
    Flitiga du som får gjort fotoböcker, vill du kanske komma till oss och göra ett par...hundra ;) !? Ha det bra!

    SvaraRadera
  19. Snyggt och praktiskt med en stege.
    Såna fotoböcker har jag gjort med bilder av barnen till mormor och farmor. Verkligen bra kvalitet och det var uppskattade presenter.
    Det var verkligen söta (!) karameller i din skål :) Såna borde finnas hemma hos oss också fram tills jul.... Kan du inte ta och lotta ut några...? ;)

    Ha ett riktigt skönt höstlov!
    kram!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.