onsdag 19 maj 2010

Bland liljor och kabbelekor

Va' trevligt att du gör ett besök här även om jag mestadels jobbar eller är ute. I kväll har jag rensat i dammen och dumt nog fotograferade jag innan. Lupinerna har med åren invaderat min kära damm och sen flera år tillbaka tar jag bort fröskidorna innan de "exploderar". I dammen finns också otaliga liljor och kabbelekor!
Jag hälsade på hos grannen, av vars son vi köpte tomten "Lyckoslanten". Jag beundrar henne eftersom hon gör ett gediget jobb i sina blomsterrabatter (bilden nedan).
Men... I eftermiddag tillbringade jag några timmar hos min frissa. Dålig tajmning när det är sådan här sommarvärme att vistas inne hos en frisör. Guess what... Vi gick ut i hennes trädgård mellan diverse påstrykningar ur färgburkarna!
 
I hennes trädgård finns Kungängsliljor...
Gulsippan och många, många fler härliga blomster!
I hennes uterum fick jag också med tillstånd fotografera denna hennes Tilda! Nu önskar jag dig ett skönt slut på veckan! Jag ska dyka ner i några livsviktiga papper de timmar som är kvar!

18 kommentarer:

 1. Det var ett trevligt frisörsbesök om du fick njuta av hennes trädgård på samma gång. :) Jag har en manlig frissa med mottagning mitt i stan, så där finns varken blommor eller Tildor.
  Nämen ååh va avundsvärt att behöva ha en granne med så fina rabatter!
  Försök stå ut i värmen!
  Kramar Monica

  SvaraRadera
 2. Besvärlig sort dom där lupinerna - så vackra men ack så de sprider sig i naturen! Kabbelekorna hör till mina favoriter. Vi brukade plocka dem då jag var liten, men de vissnade ju på direkten!

  Åh, nu vill jag ha en damm. På direkten! :)

  SvaraRadera
 3. Så roligt att kunna titta på litet inredningsrelaterade grejer medan man låter frisörens vätskor verka :O) Snygga blomster i tjusig/a damm/rabatter!

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt att gå till frissan och kunna sitta ute och njuta av det fina vädret och de vackra blommorna.
  Bilden på ditt lusthus ser också så fin ut och lupiner är så härliga blommor men jag kan förstå att det kan bli lite för mycket av dem.
  Ha en fin avslutning på veckan!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 5. Ja, funderar på att klippa mitt långa hår några decimeter inför sommaren och en toning dottern skall göra ... det är bara pengarna som inte hittat mig än *ler*!

  SvaraRadera
 6. Nu är det verkligen dåligt med datortid. Är mest ute eller så är det att jobba. Verkligen en stressig tid så jag hinner inte njuta.
  Fina bilder från din damm. Och frissa besöket var också givande. Jag har också sett hennes tildor:)

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder och vilket fint lusthus
  Vilket givande frisör besök, både fin i håret, Tildor och fina blommor
  Ha en fortsatt skön vecka

  SvaraRadera
 8. Tack för en vacker guidning i din omgivning. Min frissa är min granne men nuförtiden cyklar jag till hennes salong för sling och klipp. Hörde att ni har högsommarvärme! Vi hade runt 20 och det är skönt.
  Kram annika

  SvaraRadera
 9. haha..o jag som försökt så lupiner med vilja i min trädgård..men det ser inte ut att bli något..de är mina favoriter efter syrenen. Fast jag vet nog att de sprider sig i rekordfart när man väl har dem :)

  SvaraRadera
 10. Frissabesök med trädgårdsexkursion låter toppen! Något hon kunde börja satsa på? ;)
  Jag beundrar också de som hinner och orkar hålla trädgården så fint i skick.

  Njut av värmen de stunder du hinner, den lär vara över i helgen...

  SvaraRadera
 11. Undras om min trädgård någonsin blir sådär grann och fin ;O)
  Ha det skönt i värmen! Kram Mia

  SvaraRadera
 12. låter som ett trevligt frissabesök det där, trots värmen. jag har också frissa idag, men där kommer bara saxen att gå varm, så jag har inget hopp om att få njuta av någont vacker trädgård i samma veva ;)
  kram

  SvaraRadera
 13. Ja hon har ju verkligen satsat på sin trädgård, men jag visste inte att det fanns "Tildor" hos henne :)
  Vi får försöka nujta allt vi kan nu, det blir svalar nästa vecka sägs det.

  SvaraRadera
 14. Ja, det är mycket som skall tänkas på när man har trädgård :)
  Lupiner tar snabbt över, om inte "trädgårdsmästarn" passar sig och jag aktar mig noggrant för dessa vackra blommor som har en explosiv kraft till förökning.
  Vilken fin trädgårdsvisit du gjort, fint rensade kanter på rabatten med söta blomstertuvor och Tilda står så avslappnad i solskenet :)
  Våren är härlig men intensiv för de flesta och tyvärr begränsar en allergi min tillvaro just nu - lite synd när jag BORDE så mycket!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 15. Du hade lite jobb där i dammen, ogräset växer så det knakar nu när det blev så varmt. Här har det åskat riktigt otäckt hela em. Vilken bra frissa där du får titta på blommor och söta Tildafigurer, en sån skulle man gå hos.
  Ha en fin torsdag och helg
  Kramar
  AnnaMaria
  Ps, Noll54 kommer och öppna nätbutik, fast jag vet inte riktigt när....

  SvaraRadera
 16. Vilket vackert lusthus.

  Lupiner ÄLSKAR jag, det är sommar för mig.
  :)

  Kram kram

  SvaraRadera
 17. Hej!!
  Tänk att kungsängsliljorna dyker upp överallt här i Blogglandia!! Jag älskar denna ljuvliga lilla blomma!!

  Kram Kram Malin

  SvaraRadera
 18. Hej vännen! Vilka ljuvliga bilder du bjuder på, jag bara älskar ditt lusthus, såå himla fint! Önskar dig en trevlig o skön helg! Kram Therese

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!