tisdag 20 april 2010

Lyssna...

Som du säkert redan vet, gillar jag visdomsord och citat.
Nu har jag gjort en modell till textilslöjden. Annars brukar eleverna brodera tavlor med ordspråk. Jag blev förtjust i ett tips jag såg i det populära livsstilsprogrammet Strömsö tidigare i vår.
Där stämplades detta ordspråk: "Lyssna till den granens susning vid vars rot ditt bo är fäst." Litet miljötänk bakom det där, mera aktuellt än någonsin. Det lär också ha funnits på omslaget av en Läsebok för folkskolan tidigare. Min modell (storlek A4 + kant) får bli en tablett åt mig själv! Olika ordspråk till varje bordsgäst skulle inte bli helt fel!
Till tygtrycket använder jag stämpelfärg Versa Craft och till stenarna Versa Color. I programmet användes textilfärg. Som sagt, se allt det fina här! Önskar dig sköna vårdagar då du kan lyssna på fågelsång och granens susning!

12 kommentarer:

 1. Det där var ett fint tips! Gillar tanken med olika ordspråk åt var och en! Ha en fin fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
 2. En bra ide´.Håller med föregående. Olika ordspråk till varje bordsgäst skulle vara riktigt trevligt :)

  SvaraRadera
 3. Men vilken toppenidé! Jag ska sy bordstabletter för att ge bort. Det kanske kan vara något. Bokstäverna finns väl på Idé och hobby?
  Kram annika

  SvaraRadera
 4. Vilken fin idé du kommit på och vad rakt och fint du fått bokstäverna!

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert ordsspråk du gjort på tabletten och vilken söt liten möbel du köpt som du visar i ditt förra inlägg. Den var verkligen användbar till ditt fina Mateusporslin och lite annat.
  Ha det så bra!
  Kramar från Maria

  SvaraRadera
 6. Idén med ett ordspråk till varje gäst är ju lysande. Det måste du ju bara göra:). Snyggt!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Mm jag är ju inte världens snabbaste inte...å inte hänger jag med heller, hmm...jag tror jag missar allt! Hur kunde jag missa din fina utlottning (snyft)
  Det är lite rörigt just nu, jag VÅRRENSAR, hihi...ojojoj, det är grejer överallt och jag håller på till sena kvällarna för att få ordning i röran...å bara värre blir det, hihi!
  Men vilken fin tablett du gjort, jag gillar också ordspråk, bokstäver och siffror så den gick rakt till hjärtat...å vad mycket smidigare att trycka bokstäverna, än att sitta och pillra med en pensel...det ska jag absolut testa! När jag fått ordning i röran vill säga *ler*

  Ha det gott!
  Kramis Anki

  SvaraRadera
 8. Hej Ann-Lis!
  Det var ett tag sedan sist... Vad mycket fint jag har missat här!
  Underbar blomlåda "Den blomstertid nu kommer" du visar i förra inlägget! Och den där möbeln! Och Tilda-tjejerna som någon lycklig vunnit! GRATTIS till vinnaren!
  Nej, nu måste jag kika vidare på allt fint du visar!
  Ha det så bra!
  Kram Sari

  SvaraRadera
 9. Hej!!!
  Vilket kul pyssel, så fint!!
  Väntar med spänning på dockorna;o)

  Kram Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Vad du är duktig Ann-Lis!
  Kul idé med ordspråk i den varianten.

  Var till Säde på en titt idag, första gången faktiskt. Där fanns ju hur mycket som helst att köpa, och nu hade de fått in trädgårdsgrejor, bara att välja och vraka. Blir nog fler besök till den affären. :)

  SvaraRadera
 11. annika: Bokstäverna är från Clas O!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!