fredag 5 mars 2010

Romantisk lantstil

Min sportlovsvecka sjunger på sista versen. Jag har låtit dagarna gå varsamt fram med mig utan några krav på att behöva vara produktiv. Kreativa tankar och idéer till sysslor har däremot fått göra mig sällskap. Det betyder bl.a. att jag har läst och åter läst.
En av de böcker som har kommit i min ägo under veckan är "Sticka i romantisk lantstil" av Inga WallÓe Pantzar och Ditte Larsen.
Jag tycker om den blommiga layouten i den här boken. Även om man enligt titeln kan tro att det gäller stickning rakt igenom, finns det uppslag för virkning och... recept! Jag bakade scones och de blev underbart goda - mumsfilibabba! "Storebror" ska få smaka när han kommer via idag.
Författarna lär ha hämtat inspiration till sina modeller "ur en svunnen tid... då dagarna flöt fram i sakta mak och fylldes av afternoon tea framför öppna spisen och stillsamma promenader..."
Välkommen säger jag till solen! Idag ska vi göra varandra sällskap där ute under en mer eller mindre stillsam promenad bland annat! Vilket underbart väder! Äntligen! Ha en bra dag!

"Idag hade jag inte tänkt göra någonting,

men jag har inte hunnit med det heller."

16 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar i mitt inlägg om min hälsoplan. Vilken fin bok, verkar vara mycket fina saker. Å kakorna verkar goda också.
  Ha et så härligt i solen sällskap, själv är jag sjuk så jag får väl gå ut på trappan lite o få lite sol.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du haft ett skönt sportlov. I dag är det slalombacken som gäller i den här familjen. Personligen hade jag också kanske valt att ha fler dagar utan planlagda aktiviteter, men jag får lyssna lite på vad familjen vill :)
  Ha en skön dag ute i solen!

  SvaraRadera
 3. Verkar som om du haft ett jätteskönt sportlov, trots att vädergudarna inte visat sig från sin bästa sida, men det viktigaste är väl ändå, att få vila och koppla bort det vardagliga en tid.

  Mysig bok med små idéer och tips, det är lätt att bli inspirerad, men tiden vill inte räcka till!

  Men...en vecka till i jobb, då blir det min tur att få vintersemester!

  Önskar dig ett riktigt skönt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bok, då får vi snart se en massa vackerheter här på bloggen gissar jag. Du är ju bra på det där med stickning! Scones är gott!
  Ha en fin helg!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 5. Ja, sportlovet sjunger verkligen på sista versen. Men nu får vi säkert vackert väder de här sista dagarna. I dag är det super härligt. Jag har skottat snö av balkongen.

  Boken ser mysig ut, finns säkert massor med tips där. Du delar väl med dig då du får nåt färdigt!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Så fin bok1 Vad mysigt det låter, med dagarna som flyter fram i sakta mak...

  Tycker att du har så snygg layout på din blogg1

  Ha en trevlig helg, kram Camilla

  SvaraRadera
 7. Det låter som om du haft ett skönt sportlov och tagit dagen som dn kommit. Det beövs ibland. Kul att vi har samma goda smak på lakanen! :D
  Ha en bra helg!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 8. Härliga böcker! Ha en skön helg!
  Kram Anna-Karin
  hemochting

  SvaraRadera
 9. Ska bli kul att se din "dansare" med megahöfter!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 10. Vilket skönt sportlov du har haft....Jättefin o inspirerande bok du visar oss. Skönt att ha en dag då man bara ÄR! Inte en massa måsten.... Ha en Trevlig helg med solsken o fågelkvitter! Kram Therese

  SvaraRadera
 11. tänk om man kunde låta dagarna flyta på i sakta mak på det där viset... här har det bara varit stress hela veckan, stress av alla de slag, tyvärr.
  idag ska vi ut till björkö, om det går att komma fram dit i all denna snö ;)
  kram

  SvaraRadera
 12. Jag bakade faktiskt scones nyss, och mums vad det var gott! Boken ser härlig ut.
  Det känns så bekant det där att inte hinna göra ingenting!

  Ha det bra i solen!

  SvaraRadera
 13. Ser mysig ut den där boken fast jag inte kan det där med stickning ;) Låter som ett bra sätt de hämtat inspiration från..å mums för recept! Hoppas ni hade en bra dag idag!! Kram

  SvaraRadera
 14. Bra att du haft ett skönt sportlov, det finns ju vissa som börjar på en 2 v. ledighet nu...Boken ser intressant ut med mönster och recept! Tack för kommentaren om mitt bloggnamn!

  SvaraRadera
 15. Ville bara önska dig en Trevlig Lördagkväll.

  Kram
  Linad

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!