måndag 15 februari 2010

Egen Tid

 
Klockan har jag fått av min morfar. Den är minst 60 år gammal medan t-skjortan är ny.
Så gick ännu en dag efter en underbar helg. Ni kanske undrar vad jag gjorde i lördags när jag skulle ha Egen Tid. Jag hade helt enkelt en dag i staden utan bör och ska. Shoppade bl.a. kläder,  roliga pysselmaterial och besökte Hantverkets hus. Där var en utställning, som väntade på mig. På väggarna hängde närmare tjugo kollage med hjärtan, "Mormors hjärta" av Mari Alakoski. Jag fotograferade snabbt och har pyntat bilderna med spets. För att inte utsätta er för alltför många bilder gjorde jag ett kollage av flera foton. 
När jag besöker Loftet brukar jag alltid passa på att njuta av en paj med sallad eller något bakverk i Restaurang Konsulinnans kafferum. Gott och mysigt!
I shopen finns alltid något trevligt att köpa. Flera av er har frågat efter var man kan köpa bilder och kalendrar med Gummorna (Mummot) av Inge Löök. Jag köper alltid mina på Taito Shop Loftet. Den här dagen fick ett hjärta från Popper följa med hem. Det hänger nu i mitt klassrum.
I går var en underbar dag då vi var ute i flera timmar. Först blev det en lång promenad och sedan hade vi picknick på terrassen - vår solplaya! Just nu känns det väldigt avlägset att tänka sig "barfota i gräset" när man sjönk ner till knäna i snön, men så fort som tiden går nuförtiden är vi snart där!

18 kommentarer:

  1. Hej Gumman:)

    så härligt det låter m egen tid, med små barn i hust( och stora) så har man inte myckat av den varan:(
    Idag har vi haft nästan 0 gradigt här i Luleå, solen har skinit:) helt underbart:)
    Ungefär som på din sista bild,,,,och så mysigt d lät m picknick på terassen:)

    Du har ALLTID så härliga mojsiga inspiraionsbilder,,,:) man blir så glag,,,helst fr alla hjärtans dag.......och du visst springer tiden iväg.

    OCH plötsligt står vi där i gräset:)
    Ha d gott vännen
    och en fportsatt trevlig måndag
    Kram Sari

    SvaraRadera
  2. Nästa helg har jag planerat in en dag med egen tid och lite shopping. Jag har faktiskt inte gått i affärer på väldigt länge, så det ser jag fram emot.
    Det är alltid spännande med en tur till Loftet.

    SvaraRadera
  3. Så härliga hjärtan och vilken fantasi att få ihop så många olika speciellt dom med de gamla strumpebands spännen! :)

    SvaraRadera
  4. Javisst är det skönt med egen tid ibland. Jag var också till staden i lördags men det var allt annat än egen tid, ho..ho.
    Härlig dag i söndags men nog får det snart börja våras lite.
    Trevlig vecka!

    SvaraRadera
  5. Vilka vackra hjärtan du varit och sett!
    Och snyggt collage du gjort :)
    Loftet är ett av ställen man tittar in i vid besök i "storstaden"!

    Fortsatt fin vecka!

    SvaraRadera
  6. Så härligt med egen tid och vilken fin utställning. Så skönt med egen solplaya, det behöver man, ett ställe att tanka ljus på. Tänk det är ljust nu när jag far till jobbet strax före sju:).
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  7. Vilket fint collage du har gjort med alla fina inspirationshjärtan. Förstår att du smög runt med kameran i fickan och knäppte dina bilder!
    Det ser ut som om ni bor vid ett fantastiskt ställe med solplaya och allt. Vackert är det i alla fall.
    Vi hade så vackert då vi åkte skidor i går.
    "Du är viktig" som det står på hjärtat är väl bara så bra att ha i sitt klassrum för att ge eleverna ett budskap om hur man ser på dem. Jag kommer att tänka på Björn Afzelius och hans låt "Du är det finaste jag vet..." som man kan spela för dem (eleverna)
    Kram annika

    SvaraRadera
  8. Ser att du fick en bra dag i lördags! Mysigt med picknick på terassen igår också!! Det är härliga tider som väntar nu i vårsolen :) Kram

    SvaraRadera
  9. Oj! För min del hade du gärna fått utsätta oss för alla hjärtebilderna. SÅ UNDERBARA!!! Jeanshjärtana(familytavlan) var så speciell. Försökte förstora collaget, men det gick inte så bra. Kram camilla

    SvaraRadera
  10. Vad härligt med egen tid! Det låter som du haft en toppenhelg! Till helgen ska jag nog också försöka få lite egen tid!
    Vilka vackra hjärtkollage du visar!
    Underbart med en egen solplaya! Ja, det var verkligen härligt i går!
    Ha det så bra!
    Kram Sari

    SvaraRadera
  11. Den utställningen hade jag gärna velat se. Otrolig uppfinningsrikedom att sy fast gamla strumpebandsspännen på hjärtan. Tror jag har sådana bland min knappsamling.
    Hoppas du får en bra vecka!
    Kramar Monica

    SvaraRadera
  12. jag hoppas du har rätt om snön och barfotadagar inom kort, för jag hade snö upp till låren när jag skulle ut för att fotografera i helgen. jag blev så sur så jag gick in tillbaka...
    synd att vi inte sprang på varandra i lördags, för vi var en sväng in till stan vi med, min gubbe och jag.
    jodå, på loftet finns mycket gott för flera olika sinnen! kram

    SvaraRadera
  13. Loftet brukar jag också besöka med jämna mellanrum :O) Har deltagit i flera intressanta projekt där via. Vilken härlig utställning!

    SvaraRadera
  14. Så skönt med en slappardag! Tycker att det alltid är en massa inplanerat och "måste få tag i" när man är till storstan.

    Jag har också ätit på Loftet några gånger, verkligen trevligt ställe!

    SvaraRadera
  15. Egen tid - det bästa som finns, inga krav, inga måsten, bara finnas till!
    Oj,oj, så söta hjärtan du funnit och de ger mig massor med ny inspiration för symaskinen, men för tillfället lever jag som Alfons Åberg - "måste bara"!!
    Loftet är ett litet paradis för hantverkare och där finns så mycket att inspireras av.
    Jag får lov att ta mig dit vid tillfälle.
    Ha en bra dag! Kram /Bea

    SvaraRadera
  16. Härligt med egentid!

    Må så gott.

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  17. Vad skönt det lät med en "egen dag" i stan och bara vara....Slippa att "jaga" runt en massa! Såna dagar är värdefulla! Din sista bild är underbar! Så vacker....Hoppas att du haft en bra dag! Kram Therese

    SvaraRadera
  18. Wow, är det en T-skjorta som den fina klockan ligger på? Var har du hittat den? Den var ju jättefin! :)
    Härligt med lite egen tid, då man bara får göra det man själv vill och i sin egen takt! Pågår den där utställningen ännu? Jättefina hjärtan, skulle gärna gå och se utställningen!
    På Loftet hittar man alltid fina saker. Särskilt bra om man är ute efter presenter till någon som uppskattar hantverk, har jag kommit fram till! :)
    Låter härligt med picknick på terassen. Det är så fint att vara ute nu när solen skiner och det är gnistrande vackert. Men nog är det allt lite svårt att föreställa sig att man ska gå barfota i gräset när snön fortfarande ligger djup och termometern visar på -15... Fast du har så rätt, så fort som tiden går så är det inte länge tills dess! :)
    Håller med om att någon annan gärna kunde få ta över prissättningen av loppissakerna, det är ingen särskilt kul sysselsättning! Och eftersom vi haft bord på loppis i grannbyn ett antal gånger ifjol så har jag hunnit avverka ganska många prislappar och börjar tröttna på allt vad prissättning heter... Får hoppas man får lön för mödan i alla fall!
    Ha en fin onsdag! :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.