lördag 9 januari 2010

Spa var det här!


Nu känns det som om jag inte har hunnit med bloggvärlden. Det har varit kallt, jag har varit trött efter resan och totalt uppslukad av jobbet. Likväl, när jag besökte min jubilerande väninna senaste helg hade hon en ljuvlig morgonrocks- eller badrocksängel i sitt badrum. Jag blev så sugen på att sy en själv och nu har jag gjort det. Vilken tur att jag hittade tyger på Panduro i Stockholm, tyger som har varit omöjliga att få tag på här den senaste tiden.
 
Det har blivit mycket bastubadande på Lyckoslanten nu. Det är otroligt skönt när det är kallt ute. Värma sig i bastun och sitta framför öppna spisen - det gillar jag! Vi är rätt lika min nya Tildaängel och jag. Går jag inte runt i vita badrocken går jag runt i den sköna fleece"koftan",  som jag fick i julklapp Om ni undrar över det där fönstret leder det inte ut, nej på andra sidan finns tvillingsönernas hall och trappuppgången som leder till loftet. Vi ville ha fönstret kvar när vi byggde till huset för snart femton år sedan.

Rosenkvisten i flaskan (Sia) och stenarna (harmoni och vänskap) köpte jag på Åhléns i Stockholm. Jag älskar stenar som ni kanske har märkt.

Det är otroligt vackert ute nu när solen lyser och himlen är härligt blå. Jag ska ta en promenad och sedan, guess what - jo bada bastu! När jag har fixat till mig bär det iväg på premiärföreställning av årets revy. Ha en underbar helg!

21 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Vad underbart det låter med bastubad!!!! Jag gillar att basta! En bastu står ganska högt upp på min önskelista. Kanske, kanske någon gång långt fram i framtiden......
    De två första arbetsdagarna är avklarade. Det gick ju ganska bra. Men jag är trött... Sååå trött på något sätt... Det är som om luften gått ur mig.. Har ingen lust till någonting... ingen inspiration... Behöver nog bara sitta och slappa denna helg!
    Ha en fin helg!
    Kram Sari

    SvaraRadera
  2. Åh har du oxå sytt en Tilda, jag tycker dom är så fina!
    Är det inte svårt?...jag har fått för mig att det är direkt omöjligt pillrigt, hihi!
    Jättefina bilder, och visst är det vackert ute...om än rejält kallt!
    Revy låter roligt, det blir säkert jättebra!
    Ha en mysig helg du med!

    Kram kram!

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar dag du ska ha! Du verkar alltid ha så mycket roligt för dig! Ängeln är jätte söt, du är verkligen så duktig på att sy!
    Kram och ha en rolig kväll!
    /Sara

    SvaraRadera
  4. Oj, så fin hon är Tilda och sitter så avslappnad och fräsch på bastu handdukarna.
    Jag blir alltid lite lockad att sy mig en egen Tildaängel när jag ser alla som är så duktiga på att skapa och göra en personlig prägel på dockan, men ännu har jag inte riktigt hakat på trenden :)
    Det finns så mycket skojigt man kan pyssla med!

    Bloggtid - ibland kan man känna att tiden inte räcker till och man hinner inte göra varken inlägg eller kommentarer i den uträckning man önskade, men man får ta det med ro, trots att det är väldigt trevligt med alla vänner där ute i cyberrymden.
    Hoppas du får en riktigt trevlig kväll på revyn med många glada skratt! Kram / Bea

    SvaraRadera
  5. Låter så härligt med bastu - speciellt i denna kyla - speciellt när vår inte är klar :O) Tildan är söt. Jag sydde också en badrumstilda, tyckte håret var värst att få snyggt! ha en skön fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  6. Jättefin badrumstilda! Det är verkligen mysigt med bastubad och spa..då mår man bra! Vi kommenterade också idag att himlen såg ovanligt ljusblå ut!

    SvaraRadera
  7. Hoppas du hade en kul kväll och revyn var bra. Vilken jättefin Tilda du sytt, det var en jättesöt morgonrock. Låter gott med bastun, garanterat att man slipper frysa.
    Ha det gott
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  8. Härligt det låter!

    :)

    Söt ängel.

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  9. Hoppas revyn var bra, vi skall och se den om två veckor. Javisst är det härligt med bastu, känner sej som en ny människa efteråt. Vi tänkte bada i badtunna i går kväll men tyckte det var lite för kallt och så var det lite annat strul också. blir en annan gång.
    Vilken fin badrums Tilda!!
    Trevlig Söndag!

    SvaraRadera
  10. Visst måste det vara härligt med bastubad nu!
    Undrar vilket år vår bastu blir klar... Fast jag har inte direkt "puffat" för att bygget ska påbörjas heller. I nuläget används utrymmet åt torkställningar och förvaring, hmmm...

    Jättejättefin Spa-Tilda du har gjort! Passar verkligen in bra där :)

    Trevlig söndag!
    A-C

    SvaraRadera
  11. Här är en till som också haft lite blogg ledigt :) Låter härligt med bastandet! Bad - Tilda är som klippt och skuren att sitta där och mysa.
    Nästa helg blir det revy för oss.

    SvaraRadera
  12. Men oj, vilken söt Tildadocka, en spa-Tilda. En sådan skulle passa fint i mitt badrum, får se ifall jag lyckas få ihop någon- jag får ha tålamod så skall det nog gå!
    Ha en härlig söndag!
    Kram Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  13. Vilken söt hörna där i ditt badrum. Precis så där ljuvligt och underbart som jag också tycker om. Många mysiga kramar till dig, du kreativa!/Camilla

    SvaraRadera
  14. Alldeles underbar spa-Tilda!!!

    SvaraRadera
  15. jag har också haft ofrivillig bloggpaus. tänk att verkliga livet ska inkräkta så på bloggandet mellan varven ;)
    vad tjusig din tilda är, mycket finare än jag när jag badat bastu. men det kanske beror på att jag inte njuter av bastun alls, jag går bara in en stund för att hålla maken sällskap. att duscha gillar jag däremot :D

    SvaraRadera
  16. Hur fin som helst din BadrumsTilda. Hur snabbt gör du en sån? För mig tar det mer tid. Kanske något för vårt nya lilla badrum! Får se vad jag gör. Bastu är ljuvligt. Vi har ingen men nu ska det åtminstone bli en ångbastu.
    Revyn var säkert trevlig för det brukar revyer vara. Vi har ju vår käre Hjalmar här i Hjälmaretrakten.
    Ha en bra start på veckan.
    Kram annika

    SvaraRadera
  17. Hej Ann-Lis!
    Mitt försök att sy en tilda slutade med att jag blev ännu mer trogen kund på Tradera ;)
    Duktig du var på att sy!
    Vill du vara med i utlottningen - kika in hos mig! ;)
    kram Olg@

    SvaraRadera
  18. Hejsan!
    Hittade just hit till din fina blogg. Såg att du också gillar Tilda. Jättesöt är hon, din badrocksängel!

    SvaraRadera
  19. Vilken söt "bastu Tilda", du är duktig på att sy! I den kölden som varit nu senaste tiden är det verkligen skönt med bastu!
    Önskar dig en bra ny vecka!
    Kram S.

    SvaraRadera
  20. ~~Gott nytt 2010!!~~
    Hoppas det vart en fin jul o nyår!
    ÅÅ såå mysigt att bada bastu!!! Vill jag med göra..extra mysigt nu när de är vinter o snö ute!!Så fin Tilda ängel med!!
    Massor av vintervita kramar
    ~~Mamma ♥ Millan~~

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.