tisdag 19 januari 2010

Feng shui?

Ja, vad kallar man den handling när man rensar bort attiraljer från köksbänkarna? Feng shui? Nja, det är väl att ta i. Jag blev trött på mikrovågsugnen, så den fick flytta in i mannens kontor och köksbänken där. Det stora brödskrinet blev bortstädat, kanske för evigt.
Nya sedan en vecka tillbaka är dessa kaffe- och teburkar från Blossom. Jag har ju länge sneglat på dem. De passar perfekt i mitt kök.
Här är ett virrvarr av skåp i köket som renoverades för snart sex år sedan. Ingen stor och pampig köksfläkt eller köksö här inte! Hellre har jag rum för ett stort matbord och en skön soffa.
Den blommande orkidén fick stå här en stund, men nu är ordningen återställd. Fruktkorgen är framme, olivoljan står där den ska, likaså de stora kryddburkarna.
När vi ändå befinner oss i köket kan jag säga att kökssoffan är en skön sak. Den är faktiskt inte orangefärgad som hörnsoffan i allrummet även om det ser ut så. Nej kökssoffan är gammelrosa,  nåja med en gnutta stänk av rost. Det var dagens titt i köket om ni inte har tittat in här förr.


Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen.
- Ernst Kirchsteiger

18 kommentarer:

  1. Vad skoj att komma på besök till ditt kök! Jag skulle gärna också flytta bort en del fula attiraljer som brödrost osv...men de behövs tyvärr. Te- och kaffeburkarna är jättesnofsiga!Skulle gärna ha dem i mitt kök!

    SvaraRadera
  2. Kul att se i ditt kök, så fint och välordnat det ser ut och rent också, det bara skiner! Ibland vill man rensa men hos mig brukar det smyga fram saker lite åt gången tills det är burkar och grejs överallt:).
    Ha en skön dag!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  3. Där var det ordning, minsann!
    Jag gillar inte heller mikron, vi har haft samma i ca 13 år... Men så länge den funkar, så :P
    Var länge motståndare till grejer på bänkarna, men har nu börjat ta fram mer och mer, helt enkelt för att det faktiskt är bekvämt ;)
    Brödboxen från Bruka står alltid på matbordet, i den har vi allt knäckebröd och skorpor.

    Men visst är det skönt att rensa då och då :)
    Jag har också gillat terra/tegel/rosa länge, har det tex på hallgolvet och som murad vägg i köket.

    SvaraRadera
  4. Kjempe koselig kjøkken du har. Deilig å rydde litt av og til. Skulle ønske jeg hadde sofa på kjøkkenet mitt, særlig om vinteretn for da det det varmest der.
    Krukkene dine er veldig fine, moro med noe nytt :)
    Ha en flott tirsdag

    SvaraRadera
  5. Apparater tycker jag inte om att ha stående på köksbänkarna. Micron har vi inbyggd så den stör inte, men t.o.m kaffekokaren kan kännas för mycket. Men den måste ändå få stå framme.
    Det är bra att rensa lite nu och då :)

    SvaraRadera
  6. tack för titten! förr ville jag också ha strikt och undanstädat, men nu samlar jag på mig mer och mer burkar och grejs, så nu behöver jag mera avlastningsutrymme i köket!
    trevlig tisdag! kram

    SvaraRadera
  7. Åh, skönt att röja! Har blivit en riktig fluga här i bloggvärlden, har jag märkt. Kram, Camilla

    SvaraRadera
  8. Skönt att städa rejält ibland!

    Ha en fortsatt bra Tisdag.
    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  9. Det var fina tillskott till köket !

    SvaraRadera
  10. Kul att få titta in i ditt fina kök....Visst är det tråkigt att ha framme massa elektroniska köksmaskiner! Dom slukar ju så mycket plats! Jag har äntligen fått in min "fula" micro i skafferiet o det är jag toppennöjd med! Dina burkar är verkligen snygga! Ha en fortsatt bra dag! Många Kramar Therese

    SvaraRadera
  11. Du har då minsann en ordning som heter duga! Och vilket snyggt kök också! Tycker också det är tråkigt med en massa apparater som bara står och tar upp plats, särskilt om man som vi inte har särskilt mycket arbetsytor i köket. Vi fick en ny mindre mikro i julklapp och tanken är att den ska flytta upp i skåpet bredvid kylskåpet, där det funnits mikro förr. Det var riktigt skönt att slippa den stora bökiga mikron vi hade innan - min man hade köpt den på den när han bodde i radhus och hade betydligt mer arbetsytor än vad det är här.
    Ha en fin fortsättning på veckan!

    SvaraRadera
  12. Glömde säga att en sån kudde har jag också i kökssoffan! :)

    SvaraRadera
  13. Visst är det skönt då man plockat undan och det är lite rent på köksbänkarna. Jag har ställt in masikparken i ett skåp så nu är det besvärligt när det ska fram något i stället*fniss*

    Sen håller det sig snyggt i någon dag tills det fylls med något annat.
    Verkligen ursnygga förvaringsburkar.
    Kram annika

    SvaraRadera
  14. Tack för dina gulliga ord hos mig =)
    Kaffe & Te-burkarna är jättefina, helt i min smak.

    Kram till dig från mig / Malin

    SvaraRadera
  15. De nya burkarna var verkligen fina! Sådana små saker kan göra så stor skillnad i ett kök. Blir så mycket mer hemtrevligt.

    SvaraRadera
  16. Å så mysigt med en mjuk soffa i köket!
    Ni ahr ett ljust och fint kök och jag kan tänka mig att du var glad att slippa micron.
    Jag är också motståndare till fula tekniska prylar och därav har vi ingen micro.
    Jag tror att jag också borde få till lite feng shui i vårt kök...
    Kramis, Nicole

    SvaraRadera
  17. Vilket varmt och mysigt kök ni har!
    Roligt att få komma på besök på det hår sättet :)

    Gillar dina nya burkar!
    Må så gott!

    SvaraRadera
  18. Hej Ann-Lis! Vilken fin blogg du har! Härliga bilder och fin layout. Hoppas ni gör fler överraskningsresor till Stockholm. Det var himla trevligt sist! Kramar Sarah

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.