onsdag 11 november 2009

My Donna och virkat


Hur har ni det där ute i stuga och slott? Här sitter jag i den sena kvällen i uterummet och äter  middag. Jag har inte visat er My Donna, som jag tycker ser så fridfull ut där hon står. Mina veckor är annat än fridfulla... man hinner ju inte med! Jag menar det är ju torsdag i morgon!
Jag har virkat litet smått under veckan. I Allers Julmagasin finns mönster på pulsvärmare som jag sydde och virkade en "spets" runt. Det blev litet vintage över madonnan och dessa pulsvärmare. Önskar att jag hade haft vit ullfilt.

Sedan trodde jag i ett svagt ögonblick att jag skulle haka virknålen på Sarahs julmysterium, som Linéa tipsade om. Där gick jag bet eftersom garnet tog slut och det samma finns inte att uppbringa.  Nåja, en del virkade jag när jag fick ny frilla i går och mormorsrutorna kan jag ge eleverna, som säkert kan bygga på med egna idéer. Det blir i varje fall roligt att följa julmysteriet. Tror dock att det där inte var helt min grej.

Psst. Ni kan hålla upp ögonen på fredag eftersom det blir tävling här då!

11 kommentarer:

 1. Din Donna ser verkligen fridfull ut. Man borde få en dos själv :)
  Tävling låter spännande, jag ska nog hålla upp ögonen!

  SvaraRadera
 2. Vacker My Donna:), Så fina pulsvärmare! Har också den jultidningen, den är bra! Ska absolut hålla utkik efter din tävling!
  Ha en skön kväll och hoppas att du inte får stressa alltför mycket!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 3. Fin Donna du har i din ägo!
  Alla har bråttom nu...
  och värre blir det med åren...
  kan jag lova ;)
  Ha det bra! V.

  SvaraRadera
 4. Nu tar vi det lite lugnt och andas! Fy tusan så fort det går. Pulsvärmarna är så fina precis som Lady my donna! Tävling piggar upp!
  kram annika

  SvaraRadera
 5. Så fina pulsvärmare. Jag har inte köpt Allers jultidning än i år. Ligger lite lågt med julintryck än så länge.

  Jag undrar om du har fler timmar på dygnet än jag. Tycker du får så mycket gjort.
  kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Ja, lite lugn och ro vore inte fel. Hon ser ju inte precis stressad ut Madonnan.. Skönt att det är fredag i morgon!

  Hos oss virkas det för fullt nu. Låånga, långa band i rött garn. Mormor har lärt sonen, snart 9 år, att virka. Hon får så lov att lära mig också. Det finns ju så mycket vackert att skapa när man kan handarbeta. Pulsvärmarna du gjort är jättevackra :)

  Ha det bra!

  Åsa

  SvaraRadera
 7. jag har också tittat på det där pulsvärmarmönstret. skulle behöva ett par när jag yr omkring ute med kameran. jag försökte sticka en torgvante en dag, men tappade maskorna när jag höll på att avsluta den med att virka några varv på tummen, och då var det beckmörkt och mitt i natten, och hur jag än försökte lysa upp med alla lampor vi äger och har, såg jag inte maskan som försvann, och då blev jag så irriterad så jag rev upp allt. det är jag i ett nötskal, det ;)
  madonnan är riktigt vacker!

  SvaraRadera
 8. Väntar med spänning på fredagen (morgondagen) ;)J

  SvaraRadera
 9. Åhhh,vilken lycka att kunna hantera en sticka å virknål............heter det så?

  Kollar in igen en annan dag.


  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 10. spännande....jag håller mina ögon öppna....
  kickar in i morgon

  SvaraRadera
 11. Pulsvärmarna är super fina, tror jag skall göra ett par jag med. Måste nog skaffa lite tunt fint virkgarn. Tack för länk till mig ang virkjulmysteriet. Du kan ju göra en gran modell mindre av dina rutor. Jag missade att det var en del 4 oxå. Granen skulle bli en adventskalender. Men det gör inget, kalendrar är en av de få saker jag vuxit ifrån. :-) Ha det bäst. Kram

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!