söndag 18 oktober 2009

Mallorca

Det skulle väl vara rätt snopet om man enbart skickar upp bilder av en brygga efter en veckas frånvaro från bloggen. Av någon märklig anledning raderades ett långt inlägg som jag höll på och skrev i går kväll. Nu ska jag göra ett nytt försök och berätta om måltider, bad och sol, utflykter och upplevelser, som jag anser  är viktiga ingredienser för en bra södernresa.
Vi bodde på ett hotell med lägenhet i Platja de Muro och där fanns även möjlighet att välja dagar med all in clusive, vilket vi gjorde en dag. Övriga middagar åt vi i gamla Alcudia och i hamnen eller vid stranden i Puerto de Alcudia.
Stranden i Alcudia är 14 km lång och det passar mig bra som inte har tålamod att ligga och vändsteka. Förutom bendinglande på bryggan promenerade jag längs stranden och simmade i det kristallklara och turkosblåa vattnet. Här fanns inga stenar att plocka åt mina elever, men dylika har jag redan försett dem med tidigare.
En mulen dag hyrde vi bil och for längs västkusten och bergskedjan Tramuntana. Det var verkligen en spännande bilfärd och vilken hisnande utsikt!
Från utsiktsplatsen syns Puerto de Sóller och väl nedkommen dit åt vi lunch vid en restaurang  i hamnen. Undrar om den där mannen fotograferade mig? Han såg ju dessutom ut som en kändis... :o) (Psst. Lasse Anrell!)
Från Puerto de Sóller (den gyllene dalen) fortsatte färden längs bergskedjan La Sierra de Tramuntana och där i den frodiga dalen 400 meter ovanför havet finns den charmiga byn Valldemossa. Det var där kompositören Frédéric Chopin och hans älskarinna höll till en vinter och det här måste ju vara konstnärernas paradis på jorden. Här är otroligt vackert och det finns mycket konst i alla dess former.
Vi satte oss ute vid ett av många mysiga caféer och trots alla turister var det påfallande lugnt och harmoniskt. Ingen stress här inte. Måste erkänna att jag fick uppleva allt det där jag önskade mig av  resan trots att solen gömde sig bakom molnen ibland. Nu får man spara till en ny resa samtidigt som all energi går åt till jobb, dela med sig och ge av sig själv, vilket känns meningsfullt. ♥

8 kommentarer:

 1. Ojoj så skönt det måste ha varit där!
  Har själv aldrig varit på någon dylik resa, men har önskat vintersemester på sportlovet, så kanske möjligen eventuellt...

  Jättefina bilder och kul med den där fotograferande mannen ;)

  SvaraRadera
 2. Så skön resa ni gjort och härliga bilder som du visar, man riktigt längtar att få åka iväg nånstans när man ser och läser detta.
  Behåll känslan länge!

  SvaraRadera
 3. Härligt det låter. Du har nog haft det lika bra som jag på min semester. Jag har aldrig varit på Mallorca, men vill åka dit. Särsilt att bila i bergen. JAg gillar lugna stälen, små bya inte så mycket folk.
  Kul att se bilderna.
  kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Massor av vackra bilder. Det var som om jag var med en sväng där på Mallorca.Är det så frodigt och vackert överallt? Andra öar kan vara så vulkaniska och inte så frodiga. Ibland kanske det är bra att solen inte är helt klar hela tiden för då gör man andra aktiviteter än att ligga på stranden och får då härliga upplevelser. Fantastiskt skönt såg det ut i alla fall. En härlig påfyllning.
  annika

  SvaraRadera
 5. vilken underbar resa ni har haft. nu orkar du med dina elever igen tills jultomten kommer :)

  SvaraRadera
 6. Ser jättehärligt ut!! Blir verkligen sugen på att åka dit igen! Skulle förmodligen se på och uppskatta helt andra saker än då jag var 18 år:)J

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilka härliga bilder du visar!
  Skulle vara trevligt att ha med skissblocket och åka på semester!
  Skön arbetsvecka!
  Tack för kommentaren :) V.

  SvaraRadera
 8. Vad ljuvligt det ser ut!!! Vackra bilder, speciellt där du kommer gående på bryggan :) Det skall du göra till en tavla. Du gör en riktigt ressugen ...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!