tisdag 6 oktober 2009

Glimtar ur ett arbetsrum

Idag ska jag bjuda på små, små glimtar ur mitt arbetsrum. Jag tillbringar ju rätt mycket tid där när jag planerar, bloggar och surfar. :o) Någon dag (när jag har polerat och fixat) kanske jag visar någon helhetsbild. I ett tidigare inlägg fick ni i varje fall se fåtöljen i arbetsrummet. Här är min arbetsdator, vid vilken jag jobbar när jag planerar och behöver skanna och skriva ut arbeten.
Ovanför denna dator finns en del av min pedagogiska litteratur på några hyllmetrar.
Uppdaterat: Mina "dalahästar" - kalla dem fast mamma och pappa hästar... köpte jag på Ikea för mååånga år sedan. Eftersom orange är en av mina favoritfärger passar den hos mig. Jag må vara "anständigt" piercad i öronen, men någon tatuering har jag inte... ännu.  :o)
Huvudrollen i detta mitt kära arbetsrum spelar min iMac. SurfMac. Alltid medgörlig, snabb och pålitlig, peppar, peppar...
Ja där ser ni en kamera, som alltid finns i min väska Canon IXUS 65, men de flesta foton i denna blogg fotograferar jag med Fujifilm FinePix 6500fd och däremellan Nikon D90 när min mediastuderande son är hemma, vilket han är nu. Han förärar oss med besök eftersom han kom upp till "Pampas" på filmuppdrag denna vecka. Me like!
 

8 kommentarer:

 1. Vilka trevliga dalahästar ! Kan de månne symbolisera mor & far i huset ;o)
  Det där med att ha kameran med sig känner jag också igen. Ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Satt din blogg till min lista på de som jag läser i går. Intressat med dig är dina fina små "konstverk" och förstås att du e från Österbotten. E själv hemma därifrån, Vasa, och e lite nyfiken hur det står till där "hemma" :)
  Vilka underbara Dalahästar du har! Varifrån har du skaffat dem? Eller gör du såna själv??
  Ha det så bra!
  Kristina

  SvaraRadera
 3. Oj så coola hästar! Med piercing och tatuering :)

  Och oooh vilka kameror!! Fnular över om jag ska skaffa mig en systemkamera... men i så fall vilken sort... prisklass... objektiv... Så många frågor!! Lutar mest åt Canon EOS 1000D, eftersom 450 eller 500 är så mycket dyrare. Well well, angenämt bekymmer ;)

  SvaraRadera
 4. sådana hästar har jag också, fast bara kontorshästen bor i arbetsrummet för tillfället. tre kameror har jag också på skrivbordet nu. en av dem är faktiskt dagsfärsk!
  åh, en imac...

  SvaraRadera
 5. Ibland gör sig teknikprylar riktigt fina :)En ny kamera ligger högt på min önskelista. Men jag undrar nog om inte vit I-mac ligger ännu högre..

  Borde ha en dalahäst nånstans. En sån där klassisk röd med folklore mönster på. Men i vårt röriga hem hittar man inte det man söker genast ;) När jag hittar den ska den få flytta fram på synlig plats!

  Åsa

  SvaraRadera
 6. Vilket underbart upplägg med dala hästarna!! jag bara älsakr den vita med glasögonen... ti-hi...
  // faster atta

  SvaraRadera
 7. Hej vännen min!

  Förlåt att jag inte har hört av mig på ett tag. Jag följer dock din blogg nästan dagligen. Jag hör av mig snart med ett mail så får du veta hur livet leker här i Luleå.

  Ha det bra.

  Kram
  Leena

  SvaraRadera
 8. Ett antal kameror har jag införskaffat till vår familj. Nu är alla barnen intresserade av att fotografera och det glädjer mig. Jag har nog alltid en kamera med för att dokumentera eller bara bevara ett minne. Senast blev det en mobil med en acceptabel bildkvalité. Tog dagens bilder med den, alla i inlägget utom den sista.
  Trevligt att du bjöd in oss till ditt arbetsrum i dag.
  annika

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!