lördag 12 september 2009

Skördefest

Vilken härlig höstdag vi har där jag bor! Det vore bra om timmarna går lååångsamt eftersom det är så mycket jag vill göra på min lediga dag. Tänker inte ägna en tanke åt skola och jobb denna vackra dag! I kväll är vi bjudna på skördefest. Vi är fyra väninnor som studerade tillsammans i slutet av sjuttiotalet (min första pedagogiska utbildning). Vi har träffats årligen hos varandra med familjer. I fjol var jag värdinna, i kväll är det en annans tur. I övrigt åker vi också på teaterresor, en trevlig tradition.
Här har jag fotograferat veckans ekolåda, som vi hämtar från en närproducent som odlar biodynamiskt. Vi börjar alltid hämta grönsaker därifrån i slutet av april. Nu innehåller lådan även rotfrukter. Det har startats matringar kring dessa ekolådor, men jag har turen att bo bara några kilometer från odlaren. Veckans låda innehåller också selleri och då tänker jag omedelbart på dessa herrar. :o)

Jag vet att flera lärare läser detta och nu har det kommit ut en ny grundläggande bok i textilslöjd. Bläddrade i den vid frukosten och ja, den är basic, men man får smycka ut så mycket man har lust och tid till. (Se där ägnade jag skolan en tanke!) Nu tänker jag ta tag i min lördag och önskar alla ett skönt veckoslut med massor av sol!

5 kommentarer:

 1. Vad härligt det är med precis färska rotfrukter och grönsaker. Det där blomkålshuvet såg så gott ut. Hade varit roligt att göra något av det, haha.
  Ja, tror inte det spelar nån roll hur man gör, jobbet kommer in i huvet på en i alla fall. Den där boken kanske t o m skulle vara bra för mig.
  Ha en riktigt bra helg nu.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma!
  Jag hoppas på en tur med båten imorgon :)

  SvaraRadera
 3. Låter härligt med närproducerat och biodynamiskt, kanske man borde ta sig en tur norröver, för jag tror inte att ni bor såå långt från oss. Tyckte jag kände igen dig på kortet där pojkarna var med. Jag var ju på konsert och skivrelease då det begav sig, bloggade om det också ;).
  Så kul att vi blir fler bloggare här i stan!
  Hoppas det blev en trevlig skördefest!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med skördefest. Och en eko låda skulle jag gärna haft nära till. Måste äta lite mer grönsaker.
  :-)

  SvaraRadera
 5. vi har eget trädgårdsland o jag tycker det är så roligt med mat man odlat själv!

  skön söndag.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!