söndag 16 augusti 2009

Prinsessan Rosa


Nu har en ny Tilda prinsessa sett världen. Hon fick sitt namn efter en underbar dokumentär jag såg i går: Hugo och Rosa, väldigt gripande och handlar om syskonkärlek. Min Rosa fick en kropp av mjuk trikå, som jag annars brukar sy mindre waldorfdockor av. Hon blev aningen rund och mage, armar och ben! :o) Det visade sig vara fel val alltså och likaså att jag förminskade mönstret med 20 procent. Hädanefter syr jag mina tildor med bomullstyg och mera stum trikå.

Jag tycks vara inne i en riktig rosperiod nu och den vackra rosbukett jag fick igår tycks ha hållbara rosor i speciella nyanser.

I går gjorde jag ett fynd på Indiska då jag fann denna tallrik med rosor i korsstygnsmönster.

Korsstygn och broderier överlag är aldrig fel. Här har jag fotograferat en bild på rosor i korsstygn ur boken Hem ljuva hem och andra broderade budskap av Jeppe Wikström.

9 kommentarer:

 1. lite rund om magen är väl helt okej ;)
  kikar ner på min egen... som blivit alltför rund i sommar ;)

  SvaraRadera
 2. OJ vad rolig och inspirerande sida jag blir riktigt glad, att du vill dela med dig av allt det fina du kan !

  Mvh Maria

  SvaraRadera
 3. Ja, vi är nog många som fått en viss rondör i sommar så varför inte Tilda. Det är mycket grill och fika under den här årstiden.Klart att vi ska njuta.

  SvaraRadera
 4. Ja den där runda magen kommer nog inte bara på dockorna ;) min har också drabbats mer än vanligt i sommar. Du hade en lyckad shoppingdag ser jag!

  SvaraRadera
 5. Så fin hon blev din Rosa!! Tyget i klänningen är ju underbart! har du sett att panduro släpper nya änglar i tildaserien nu till hösten?

  SvaraRadera
 6. Tycker hon blev rätt charmig ändå! Man kan väl kalla det muskler också ;O) Fina saker du shoppat!

  SvaraRadera
 7. Tycker hon är fin fast hon är lite rund...
  Jag har också blivit lite rund i sommar..

  Hoppas du får en bra vecka, kram Camilla.

  SvaraRadera
 8. Jag har undrat och tänkt men "äldsta musikersonen" och " tvillingen" ...Nu vet jag :)

  SvaraRadera
 9. Jo, det är gott att inte endast Rosa och jag har fått rundör. Men roligast är att du Krisse, som jag kom på att jag känner för nån dag sen, inte kände igen mig på bilderna... inte ens där jag dinglar med benen! ;o)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en snäll kommentar! ♥ Ha en bra dag!